Sommet Education investeert in Ducasse education

Sommet Education is verheugd de ondertekening van een overeenkomst aan te kondigen op grond waarvan het een meerderheidsbelang verwerft in DUCASSE Education. Met deze operatie verstevigt Sommet Education haar positie als toonaangevende groep en verbreedt ze haar opleidingsaanbod om de volgende generatie van horecaprofessionals voor te bereiden.

Sinds de oprichting in 1999 heeft DUCASSE Education via zijn netwerk van scholen in Frankrijk en in het buitenland een unieke knowhow van uitmuntendheid op het gebied van koken en banketbakkerij overgedragen. De opleidingen omvatten bachelordiploma’s, herscholingsprogramma’s, voortgezette beroepsopleiding en cursussen voor individuele personen, via drie scholen in Frankrijk en één in de Filippijnen en binnenkort één in de Verenigde Arabische Emiraten, alsook via partnerschappen met buitenlandse universiteiten.

De snelle expansie en groei van de voedingsindustrie en wat bekend staat als de “customer experience industry” heeft een reële behoefte gecreëerd aan talent en professionals in een breed scala aan disciplines. Sommet Education en DUCASSE Education zullen hun unieke expertise en kennis op het gebied van culinaire kunsten en hotelmanagement kunnen gebruiken om uitstekende trainingen aan te bieden voor toekomstige professionals.

Deze ongekende samenwerking tussen Sommet Education, een toonaangevende groep op het gebied van hotelmanagementopleidingen, ambassadeur van het Zwitserse onderwijsmodel en DUCASSE Education, een netwerk van wereldberoemde scholen, diep geworteld in de Franse culinaire kennis, opent de weg naar gemeenschappelijke perspectieven en het slaan van bruggen tussen deze twee organisaties.

De ontwikkelingsstrategie van DUCASSE Education zal zich blijven richten op uitzonderlijke opleidingen, waarbij een perfecte beheersing van de culinaire technieken en knowhow wordt gecombineerd met een resoluut eigentijdse aanpak van de gastronomie. DUCASSE Education zal de geplande opening van de gloednieuwe campus Parijs-Meudon in Frankrijk voortzetten. Sommet Education zal van haar kant haar volledige steun geven aan de internationale uitbreiding van DUCASSE Education en de ontwikkeling van de huidige centra van excellentie op het gebied van culinaire kunsten en gebak.

“Deze toenadering is natuurlijk gezien de kracht van onze synergieën en gedeelde waarden. De allereerste is passie: passie voor de beroepen van gastvrijheid en koken en passie voor onze educatieve missie. Toen had ik ook sterk het gevoel dat Sommet Education, net als DUCASSE Education, werd gedreven door een eis: onze twee bedrijven streven naar uitmuntendheid. Ook hier weer, zowel op het gebied van beroepen als op het gebied van onderwijs: we willen uitstekende professionals opleiden en we willen dat onze opleiding uitstekend is”, aldus Alain Ducasse.

“We zijn blij met deze ongekende samenwerking tussen ‘s werelds grootste groep in de Zwitserse hotelmanagementopleiding en de wereldberoemde acteur in de culinaire en banketbakkersopleiding, DUCASSE Education, die gecreëerd en geïnspireerd is door de iconische figuur Alain Ducasse, die een hele generatie chef-koks over de hele wereld heeft geïnspireerd en blijft inspireren. Deze overeenkomst is een belangrijke stap voorwaarts voor Sommet Education, dat zijn opleidingsaanbod uitbreidt en zijn expertisegebied uitbreidt door nieuwe sectoren te ondersteunen en te ontwikkelen”, zegt Benoît Etienne Domenget, CEO van Sommet Education. Deze overeenkomst weerspiegelt de wens van Sommet Education om haar positie als toonaangevende groep in de opleiding van toekomstige generaties en talenten in de horeca van morgen te versterken. De instellingen van Glion en Les Roches behoren volgens de World University Ranking QS 2019 tot de top drie van hotelonderwijsinstellingen in de wereld wat betreft reputatie bij werkgevers.

Top Onderwijs

Sommet Education is een onderwijsgroep die gespecialiseerd is in hotelmanagement, die zich inzet voor een uitzonderlijke studentenervaring en de ontwikkeling van de leiders van morgen. De instellingen, Glion en Les Roches, verwelkomen studenten uit meer dan 100 landen voor bachelor- en masteropleidingen en bieden zo een opleiding aan die gebaseerd is op academische striktheid en praktisch leren in een multiculturele omgeving.

Education Summit is de enige onderwijsgroep met twee hotelscholen die tot de top vier van de wereld behoren voor hotelonderwijs en tot de top drie van de wereld voor de reputatie van de werkgever (QS World University Rankings by Subject 2019).Voor meer informatie : www.sommet-education.com