Spectaculaire ‘cliff-walk’ The Gobbins kliffen heropent

Ervaar de ruige Ierse kust van dichtbij

In Noord-Ierland is de spectaculaire wandelattractie ‘The Gobbins’ heropent na een miljoenenrestauratie. The Gobbins, voor het eerst geopend in 1902, neemt bezoekers mee langs steile kliffen, wilde golven en indrukwekkende uitzichten. Een must-see attractie voor iedereen die de ruige Ierse kust van dichtbij wil ervaren.

Het kliff-wandel pad ligt langs de beroemde Causeway Coastal Route op nog geen 40 minuten rijden ten noorden van Belfast, op het smalle schiereiland Islandmagee. Een gids leidt bezoekers langs de ruige schoonheden van de kliffen met spectaculaire panorama’s. De 2,4 km lange wandelexcursie van The Gobbins gaat over 23 metalen hangbruggen, trappen langs steile rotswanden en door grotten waar de bezoeker het gevoel krijgt onder de zeespiegel te zijn. Daarnaast is er een bijzondere variëteit aan flora en fauna te zien langs de kliffen zoals kleurrijke papegaaiduikers, zeekoeten en alken en met een beetje geluk kunnen bezoekers een bruinvis of walvis spotten op de Ierse zee. Al uw zintuigen worden gewekt. De locatie is geweldig!

Het wandeltraject van The Gobbins is enkel onder begeleiding van een gids af te leggen en duurt ongeveer 2,5 uur. Diegene die niet het pad willen bewandelen, maar wel willen genieten van de sfeer en de uitzichten van het eeuwenoude wandeltraject, kunnen terecht in het bezoekerscentrum. Hier leren bezoekers over de bouw van The Gobbins, het Edwardiaanse tijdperk en de lokale geologie en ecologie.

Interessant detail: het landschap van The Gobbins vormden het decor van de populaire tv-serie ‘Game of Thrones’. www.thegobbinscliffpath.com