Steigenberger Grandhotel Brussels: gerenoveerde kamers

Het beroemdste grand hotel van de hoofdstad – met zijn internationale uitstraling, zijn prestigieuze cliënteel en zijn 267 kamers en suites die volledig werden gerenoveerd door de Groep Bost – verwelkomt zijn gasten in een modern en strak decor met een persoonlijke toets. Iedereen kan naar wens genieten van de perfecte harmonie in de kamers (met een oppervlakte van 40 tot 350 m2). De neutrale inrichting sluit perfect aan bij de sterke identiteit van het hotel, en zorgt er tegelijk voor dat elke gast zich thuis voelt tijdens zijn verblijf.

Met zijn lichtstraten en brede gangen die verwijzen naar de wereld van de grote romanschrijvers, ademt het Steigenberger-gebouw rust uit en nodigt het uit tot ontspanning. Voor de inwoners van Brussel is het hotel een instituut met zijn grote toegangsdeur die een blik werpt op artiesten die de rust van de Louizalaan opzoeken, staatshoofden die het land aandoen of een familie die een huwelijk viert met de typische folklore van elke cultuur. Hier heeft iedereen het recht om zich thuis te voelen, zonder geveinsde schuchterheid of gekunstelde clichés: een gastvrij hotel op mensenmaat, met de eenvoudige luxe dat elke gast komt zoals hij is en krijgt wat hij nodig heeft voor zijn verblijf.

Het Steigenberger, met zijn ligging tussen de twee grote assen van de hoofdstad – de Louizalaan en de Waterloosesteenweg – vaart een nieuwe koers, evolueert in de stad en wil weer aanknopen met de inwoners van Brussel. Het hotel richt zich in de eerste plaats op reizigers, maar is evengoed een thuishaven voor de plaatselijke bewoners. De 267 gastenkamers, waaronder 42 bijzondere suites, bieden een ongeëvenaard comfort en een ruime inrichting. Dankzij de grote kameroppervlakte kunnen de gasten zich vrij verplaatsen en hun ruimte comfortabel inrichten met alle noodzakelijke bagage voor een schitterend verblijf. Elke kamer heeft een ruim bed met een modern en groot televisiescherm aan het voeteinde. De matrassen met memory foam in degelijke, luxueuze materialen zijn van de allerbeste kwaliteit en Made in Belgium. Het bijzonder stijlvolle hoofdeinde uit gecapitonneerd leer in taupe en wit past perfect bij de smetteloze lakens en kussens met een vleugje paars in een ton-sur-toneffect. Er zijn verschillende connecting kamers of kamers met een balkon dat uitgeeft op de charmante en authentieke binnenkoer of de befaamde Louizalaan met zijn chique winkels en modeboetieks, en elke kamer heeft een eigen badkamer met afzonderlijke douche en vloerverwarming. Dankzij hun sobere en rustgevende marmeren inrichting in dambordpatroon stralen de grote badkamers een uitnodigende rust uit, ongeacht of de bezoeker het Steigenberger Grandhotel Brussel aandoet voor zaken of plezier.

De discrete en creatieve decoratie geeft de reiziger een voorsmaakje van het raffinement van de hoofdstad van Europa, maar respecteert ook de behoefte om zich thuis te voelen in kamers op mensenmaat en creëert het beeld van een stad waar aandacht, efficiëntie, moderniteit en authenticiteit centraal staan. De bar wordt binnenkort toegankelijk via de Louizalaan, zodat het Steigenberger niet langer uitsluitend bekendstaat als hotel, maar ook naam en faam verwerft om zijn bar, als de ideale plek voor ontmoeting, uitwisseling en ongedwongen samenzijn.

Voor wie gewoon wil vertoeven in het hotel, een aangenaam moment wil beleven, even wil ontspannen na een drukke werkdag of rustig de emoties van de voorbije dag wil laten bezinken, worden de bar en het restaurant binnenkort niet enkel gerenoveerd, maar getransformeerd in de sfeer en filosofie van dit eerbiedwaardige gebouw, dat zich opmaakt om zijn kindertijd achter zich te laten.

Een vleugje adolescentie dat aangenaam aanvoelt en autonomie creëert, met een nieuwsgierige, leuke en open blik op de wereld. Het bijna honderdjarige Steigenberger heeft nog heel wat potentieel en maakt zich op om zijn grenzen te verleggen.

De officiële inhuldiging van het Steigenberger van de nieuwe generatie, van de Belgen, de oase van toegankelijke luxe met een open hart voor de inwoners van Brussel, staat voor de lente op de agenda.

Het luxueuze en stijlvolle Steigenberger Grandhotel, Brussels is zonder enige twijfel het mooiste luxehotel van de hoofdstad. Het ligt in het hart van Europa en is geschikt voor elke klant, zowel vrijetijdsgasten als zakenreizigers. De 225 kamers en 42 suites zijn allemaal uitzonderlijk ruim en uitermate comfortabel en modern ingericht. Dankzij de grote ontvangstzalen is het Steigenberger Grandhotel de ideale locatie voor het organiseren van een conferentie, een internationaal congres of een privéreceptie. De Loui Bar, die als een van de beste hotelbars van Brussel wordt beschouwd, kreeg in 2010 de prijs voor ‘Beste Hotelbar van Europa’ uitgereikt door de jury van de Villegiature Awards. Op deze weelderig ingerichte plek met bijzonder verfijnd houtwerk kunnen gasten in leren zetels en canapés comfortabel genieten van een kopje thee of koffie of een cocktail.

De naam Steigenberger staat voor Europese hotels van topniveau, die al meer dan tachtig jaar een ongeëvenaarde ontvangst en een onberispelijke service verlenen. De Steigenberger Hotels & Resorts Groep omvat een buitengewoon aantrekkelijk aanbod van ruim negentig hotels, zowel grote klassieke als moderne hotels, voornamelijk in grote steden in Duitsland en andere Europese landen, maar ook in het Midden-Oosten, Azië en Egypte.

Meer informatie : www.brussels.steigenberger.be

Steigenberger Grandhotel, Brussels – Louizalaan 71 – 1050 Brussel, België – Reserveringen : +32 2 542 42 42 – brussels@steigenberger.com