Steigenberger Wiltcher’s heropende op 1 juli

Zijn kamers, zijn terras en… zijn kamers met terras.

 

Nu de exitstrategie internationaal langzaam uitgerold wordt en reizen, zakendoen en toerisme geleidelijk aan hernemen, heropende het 5-sterrenhotel aan de Louizalaan op 1 juli opnieuw zijn deuren. Het hotel heeft zijn tijd genomen om de gasten goed voorbereid te verwelkomen. Er moesten immers passende procedures worden ingevoerd om de strenge en sanitaire normen te respecteren en te combineren met de charme en het comfort van dit prestigieuze hotel bij het Stefaniaplein. Ook aan tafel, in het restaurant of op het terras zal genieten en ontspannen geen probleem zijn. Voor gasten die van het hotel willen genieten en tegelijk de social distancing willen maximaliseren, is een lunch of diner op het terras van hun kamer ook mogelijk. Want de 5 sterren van Steigenberger Wiltcher’s zijn meer dan ooit gerechtvaardigd.

Na een wekenlange sluitingsperiode opende het hotel Steigenberger Wiltcher’s op 1 juli opnieuw zijn deuren. Maar niet zonder een reeks maatregelen te hebben getroffen om de vaste of sporadische gasten dezelfde belevenis te kunnen garanderen als voorheen. Tegelijkertijd wordt er rekening gehouden met de hygiënische voorschriften rond Covid-19 om zowel het personeel in alle rust te laten werken als om de klanten tevreden te stellen die nood hebben aan rust, ontspanning, er even tussenuit willen of moeten werken in ideale omstandigheden. De ontsmettingsgel zal uiteraard op veel plaatsen in het hotel verkrijgbaar zijn, maar de schoonmaakploegen en andere sanitaire maatregelen zullen zo discreet en efficiënt mogelijk zijn.

Wat het restaurant betreft, zal alleen de barzaal en het prachtige terras open zijn voor het publiek, terwijl er ruimschoots afstand tussen de tafels zal zijn. Met een beperkt maar compleet menu kunnen zowel de hotelgasten als de fijnproevers en lekkerbekken uit de Louizalaan en zelfs uit heel Brussel of daarbuiten er terecht voor een drankje of een maaltijd in dit unieke en rustgevende kader. De ontbijtformule is ook herzien en biedt, in plaats van het vorige buffet, een uitstekende selectie van 100% Belgische producten om de gasten het beste van ons land te laten ontdekken, of te herontdekken.

Deze lokale selectie strekt zich ook uit tot het hele restaurant dat, ook al wordt het bereid volgens internationale normen, gebaseerd zal zijn op producten van bij ons. Van de vitello tonnato tot het lamsvlees in saus, van de entrecote met hofmeesterboter tot de kabeljauwrug en zijn sucrine: de nieuwe chef, die kort voor Covid-19 zijn functie opnam, creëert een klassiek menu met eigentijdse toetsen, trots opgebouwd rond zijn Belgische producenten.

De zondagse brunch, waar het hotel voor gekend was, zal om voor de hand liggende redenen niet vóór september worden aangeboden. De cateringdienst wordt ook de hele dag door in de kamers aangeboden, terwijl deze ‘s nachts bij wijze van uitzondering wordt opgeschort.

Wie ten slotte wil genieten van een exclusief diner of de social distancing in acht wil nemen en tegelijkertijd wil profiteren van het goede weer, kan op het terras van zijn kamer plaatsnemen. Een vijftiental kamers hebben immers een aangenaam terras waar gasten in alle rust kunnen genieten van een exclusieve lunch of diner. Een plezier dat in deze rumoerige tijden een luxe lijkt, maar dat zeker meerdere zal verleiden, vanaf 1 juli.

Steigenberger Wiltcher’s Brussels – 71, Louizalaan – 1050 Brussel – tel 32 2 5424242 www.steigenberger.com – reservations.brussels@steigenberger.com