Sterk toegenomen vraag naar reisagenten: infodag TUI

Veel reizigers willen als laatste duwtje nog het professioneel reisadvies vooraleer te beslissen. Na een aantal jaren van stijgende internetboekingen valt de “revival” van de reisagent op. Bij TUI, de grootste reisorganisatie van het land, stijgt het aantal boekingen via de reisagent dubbel zo snel als de online reserveringen. De trend hoeft niet te verwonderen: het advies van een professional en de bijhorende service zonder enige meerkost zijn belangrijke pluspunten voor een geslaagde reis. Door de toenemende vraag heeft TUI liefst 30 vacatures voor reisagenten over het hele land en wordt er op 18 februari een infodag georganiseerd.

Online… niemand twijfelt nog aan de grote impact van het internet, de “marktplaats” waar je 24/7 informatie vindt, prijzen vergelijkt en uiteindelijk koopt. Ook in de reiswereld is de verkoop via het internet op enkele jaren snel toegenomen. Maar sinds kort merkt TUI, de grootste reisorganisatie van het land, een kentering en een absolute revival van het reiskantoor. Meer nog: de reiskantoren noteren een dubbel zo grote stijging van het aantal boekingen als het internet. En dat verhaal is niet zo onlogisch…

Professioneel advies bij unieke aankoop

Voor het internettijdperk was de reisagent over de hele lijn de bron van informatie. De reiziger kwam er zijn catalogus afhalen, had vaak niet de minste inspiratie en liet zich door zijn reisagent informeren. Anno 2020 heeft de reiziger vaak zelf online al veel informatie verzameld en mogelijkheden opgezocht. Plots ontstaat er een vermoeidheid door het te omvangrijke aanbod, wat resulteert in keuzestress. De reisagent anno 2020 heeft dus een behoorlijk geïnformeerde reiziger voor zich die vaak al zijn eigen top 5 heeft opgesteld maar nog een laatste visie wil horen over wat nu uiteindelijk de beste keuze is. Vakantie is te belangrijk en een te grote uitgave om niet alsnog naar de opinie van een professional te luisteren. De reisagent kent vaak ook de weg om de reis met nog enkele extra’s compleet naar wens te modelleren. Boeken via de reisagent is overigens aan dezelfde prijs als online dus krijg je er de kennis en de service gewoon bovenop. Logisch dat veel vakantiegangers deze troef niet aan zich laten voorbijgaan.

De job van reisagent: wereldburger dicht bij huis

Door de sterk toegenomen bezoeken aan de reiskantoren zoekt TUI dertig nieuwe medewerkers voor verschillende shops over heel België. Groot voordeel van deze job is de laagdrempeligheid: geen hoge diploma’s of vaardigheden vereist, tenzij de 2 grote ‘skills’: passie en communicatie. Reizen is een belevingswereld, een gedrevenheid voor de materie die je als reisagent moet uitstralen in alles wat je doet of zegt. Zelf gereisd hebben, spreken uit ervaring en een bron van inspiratie en goede tips zijn, dat is wat de reiziger zoekt en hem aan zijn favoriete reisagent bindt.

Binnen TUI is de job van reisagent een perfecte springplank naar een andere, zelfs internationaal gerichte job zoals vertegenwoordiger op een vakantiebestemming of airhostess bij TUI fly. Andere voordelen zijn het dicht bij huis werken en de niet noodzakelijke kennis van de tweede landstaal, tenzij in Brussel. De TUI reisagent neemt ook een aantal keren per jaar deel aan een georganiseerde studiereis om een bestemming te leren kennen en wordt regelmatig uitgenodigd op toeristische evenementen.

Aangetrokken tot de job van reisagent? Op 18/2 organiseert TUI een infodag voor wie interesse heeft om in de boeiende reiswereld een carrière uit te bouwen. Wie zich voor de TUI Retail Jobday wil inschrijven kan dit via https://careers.tuigroup.com/job/10781_nl