Sterk toenemende vraag naar authenticiteit

TUI BRENGT 2 “SMALL & FRIENDLY” BROCHURES UIT MET KARAKTERVOLLE CHARMEHOTELS

TUI noteert een sterk verhoogde vraag naar hotels op mensenmaat en met een authentiek karakter. Door de grote vraag groepeert TUI de kleinschalige hotels met minder dan 50 kamers in twee “Small & Friendly” brochures, één met vliegvakanties en één met autovakanties.

Hoewel de bekende vakantiebestemmingen vaak worden gekenmerkt door hotelcomplexen, is niet iedere reiziger fan van All-in resorts met tal van faciliteiten. Voor steeds meer reizigers staan rust en herbronnen centraal op vakantie en zeker bij koppels is dit een sterk toenemende tendens. Touroperator TUI, marktleider in België, merkt sinds enkele jaren dat aspecten als authenticiteit, kleinschaligheid en ‘couleur locale’ op een unieke locatie in opmars zijn bij de keuze van de reiziger. Ook nu, aan de start van de zomerboekingen 2020, zijn de kleinere charmehotels bijzonder in trek. Bij zowel vlieg- als autovakanties noteert TUI al 36 % meer boekingen voor deze hotels tegenover vorig jaar.

Om de zoektocht naar het gepaste charmehotel voor de reiziger eenvoudig te maken, start TUI vanaf het zomerseizoen 2020 met 2 nieuwe “Small & Friendly” brochures voor zowel vliegvakanties (50 hotels) als voor autovakanties (142 hotels). De reisgidsen zijn op een klein formaat en er werd veel aandacht besteed aan een sfeervolle look & feel. In deze publicaties zijn alle charmehotels met minder dan 50 kamers samengebracht over alle bestemmingen heen. De hotels beantwoorden aan de criteria die deze vakantieganger zoekt: gemoedelijkheid, een rustige ligging, een persoonlijke service en een authentieke keuken. TUI geeft ook telkens een insider tip mee om maximaal te kunnen genieten van de authentieke vakantiebeleving en van de lokale folklore.

De zuiderse “Small & Friendly” hotels bij vliegvakanties hebben vaak al klinkende namen die meteen hun karakter of hun historisch kader duidelijk maken. De Spaanse hacienda en parador, de Portugese quinta en de Italiaanse masseria spreken op zich al tot de verbeelding. Maar je bladert in de brochure ook langs sfeervolle Griekse country houses midden de olijfgaarden of inspirerende Turkse boetiekhotels, weg van de toeristische drukte. Het aanbod aan charmehotels reikt zelfs tot Cuba, Bali en Jamaica!

Binnen het aanbod autovakanties is Frankrijk de koploper met 75 charmehotels over het hele land, van Normandië tot de Azurenkust. Maar ook in Duitsland, Oostenrijk en Italië geen nood aan schitterende adresjes en zelfs onze eigen Ardennen komen in het aanbod voor. De vaak door families uitgebate hotelletjes garanderen een persoonlijk onthaal en een streekgebonden keuken. Vaak zijn ze ondergebracht in voormalige abdijen, historische hoeves, romantische kasteeltjes, traditionele vakwerkhuisjes of berghotelletjes in chaletstijl.

De “Small & Friendly” brochures kan je afhalen bij de 104 TUI Shops in België of bij je favoriete reisagent.