Sterrenchef Viki Geunes en Rodenbach lanceren Rodenbach Caractère rouge 2014

De brouw- en fruit meester van Brouwerij RODENBACH  stelden, samen met Viki Geunes, alles in het werk om nog voor de zomer de RODENBACH Caractère Rouge te bottelen. Viki Geunes, verleent – sinds 2011 – omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke creativiteit, medewerking aan productinnovatie en productontwikkeling bij Brouwerij RODENBACH.

De brouwers laten RODENBACH Vintage, dat traditioneel twee jaar lang op grote eiken foeders rijpt, gedurende zes maanden verder met verse krieken, frambozen en veenbessen macereren. Het resultaat is RODENBACH Caractère Rouge, een uitzonderlijke RODENBACH met maceratie op fruit en een alcoholvolume van 7%. Dit bier is meer dan uniek en tevens exclusief want het wordt als ‘Limited Edition’  in een champagnefles van 75 cl. gebotteld. De helft van de flessen worden naar het buitenland verscheept. Van het exportvolume is Amerika, waar de ‘Sour Ales’ heel geliefd zijn, de grootste afnemer! In restaurant ’t Zilte combineert Geunes dit eigenzinnige bier met zijn verfijnde gastronomische creaties.

RODENBACH Caractère Rouge: complex, rijk geschakeerd bier. Brouwmeester Rudi Ghequire licht  toe: “RODENBACH Caractère Rouge 2014, met een alcoholvolume van 7%, ontstaat door een 6 maand durende gistende maceratie van vers fruit – krieken, frambozen en veenbessen – op basis van een RODENBACH Vintage 2011. Dit bier heeft dus zelf reeds een rijping van 2 jaar op eiken foeders ondergaan. Het bier is edel vineus, met een zeer complexe fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. In de ondertoon de geur van viooltjes, rabarber,  leder en lichte tabak. In de smaak komt het fruitbier eerder aangenaam zuur over maar dan van een bijzondere puurheid, te vergelijken met een Champagne Brut”

Over RODENBACH Caractère Rouge is Viki Geunes duidelijk enthousiast: “Samen met de brouw- en fruit meester van RODENBACH en met mijn eigen sommeliers hebben wij heel veel geproefd om te komen tot de ideale blend. We mogen trots zijn op het resultaat. Net zoals in mijn keuken streef ik naar diepgang en complexiteit en dat is nu net waar RODENBACH Caractère Rouge voor staat !”

Geunes gaat verder: “De Caractère Rouge speelt volledig in op een behoefte naar meer fraîcheur,  wij zijn er in geslaagd het bier een”crispy touch” te geven, wanneer je het bier proeft is het alsof je in een stuk knapperig zomerfruit bijt… Eerst ervaar je een aangenaam frisse zuurte gevolgd door een balans van zoete en gerijpte smaakaccenten, … een enorme smaakervaring ! De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de veenbessen, die het bier een bijzonder lange en zuivere afdronk bezorgen.  Het bier doet denken aan de unieke combinatie van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn.”

RODENBACH Caractère Rouge Awards: 2012, Brussels Beer Challenge: Gold Medal – Flavoured Beer Wood Aged; 2012, European Star Awards: Gold Award – Belgian-Style-Fruit Sour Ale; 2012, Horeca Expo: Baanbreker Award; 2013, Brussels Beer Challenge: Zilveren medaille; 2013, World Beer Awards: Europe’s Best Fruit Flavoured Beer en 2013, Sparflex – Bierpassie Packaging Award.