Street art in Frankrijk

Hoewel street art ooit moest vechten om zijn plaats tussen andere kunstvormen, lijkt inmiddels iedereen de straatkunst omarmd te hebben. Ook in Frankrijk scharen steden en projectontwikkelaars zich achter de urban art, die erin slaagt om een volledig nieuwe dimensie te geven aan een locatie. Van Lille tot Lyon tot een ware Street Art City: volg ons op onze street art-Tour de France!

Street Art City, een stad in het teken van graffiti

De Street Art City in Lurcy-Lévis brengt de werken van 300 artiesten samen in een hele site die gewijd is aan street art. Wandel Hotel 128 binnen en betreed 128 verschillende werelden in de vorm van microgalerijen. Spektakel gegarandeerd!

Lyon en de Offside Gallery

Ook in deze culturele metropool is de straatkunst duidelijk merkbaar, en vooral in de wijk Croix Rousse. Wandel langs de beroemde fresco’s op de muren, zoals het ‘Fresque des Lyonnais’, of bezoek de prachtig beschilderde gangen van het Groupama Stadium. Keuze te over in Lyon!

Na de Airbus, ook de spuitbus in Blagnac

Op een steenworp van Toulouse, in het hart van het land van de Airbus, komen we de Aérochrome tegen. Het is een oude fabriekshangar die gebruikt wordt als atelier en zo omgetoverd werd tot reuzegroot kleurenpalet. Een ideale tussenstop als je van de luchthaven van Toulouse-Blagnac naar de grootstad wil gaan!

Vitry-Sur-Seine, een vitrine voor de straatkunst

Enkele kilometers ten zuiden van Parijs vind je Vitry-sur-Seine, een stad die volledig opgefleurd wordt door de zichtbare aanwezigheid van graffitikunst in de straten. Maar liefst 140 werken zijn te bezichtigen doorheen het stadscentrum!

Lille, bakermat van de Franse street art

Lille is de thuishaven van vele grote graffitikunstenaars en dient als een echte broeihaard voor street art. Jef Aérosol, Mimi le Clown, Mister P … Stuk voor stuk drukten ze hun letterlijke stempel op de openbare ruimte van de stad, waardoor Lille nu een bakermat van de urban art is.