Tain l’Hermitage

De mythische heuvel van Hermitage vormt voor het 3de jaar op rij een ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers en fijnproevers. Het is de bedoeling om met dit initiatief de link tussen kunst en de natuur te verstevigen, beide zijn immers het resultaat van een creatieve passie en doorzettingsvermogen.

Kunstenaar Georges-Pascal Ricordeau zorgt ditmaal voor het kunstzinnig accent. Met wereldwijd ingezamelde plasticzakken creëert hij kleurige bloemen, in feite een soort ballonnen die met extra attributen en versieringen uitgroeien tot imposante rozen. Opgehangen tussen de wijnranken in een winderige omgeving wordt dit een uniek levend kunstwerk dat elk ogenblik van vorm en uiterlijk verandert, en in principe een perfecte reflectie biedt van de indruk die de bezoekers hebben over kunst. De tentoonstelling loopt nog tot 12 oktober.

Bezoekers kunnen niet alleen deze kunstwerken bezoeken, maar krijgen eveneens de kans om de Cave de Tain d’Hermitage, die tot de beste coöperatieve wijnkelder van 2015 werd uitgeroepen, te bezoeken. De appellatie Hermitage omvat 22 ha en ruim 300 producenten gesitueerd binnen een straal van 30 km rondom de heuvel en dit sedert ruim 80 jaar Een verantwoorde teelt met duurzame ontwikkeling biedt sinds enkele jaren een uniek en kwalitatief wijnaanbod. Speciaal voor de tentoonstelling werd trouwens een leerrijke wandeling van 4 km, circa 1u45, uitgestippeld die de bezoekers een perfect beeld bezorgen van de wijngaarden, terrassen, duivensoorten en terroirs zonder de kunst uit het oog te verliezen.