Taittinger lanceert collector’s item FIFA 2014

De officiële champagne van de FIFA 2014TM doet het in 3D. Ter gelegenheid van de FIFA Wereldbeker voetbal Brazilië 2014TM tooit Taittinger haar Brut Réserve met een 3D-etiket dat zichtbaar is zonder bril.

Maakt u zich maar geen (kop)zorgen, u ziet het echt wel goed! De op het etiket van de Taittinger Brut Réserve afgebeelde voetballen lijken wel recht op u af te komen. Taittinger maakt niet alleen heerlijke bubbels, ook dit ongeziene visuele effect werd speciaal door het bekende champagnehuis ontwikkeld. Een must have voor verzamelaars… en voor de voetbalfans.

De cuvée Brut Réserve is een topper als aperitief die zich dan ook logischerwijze associeerde met de absolute top van de sportevenementen. De lancering van de limited edition is zowat de aftrap voor Taittinger als officiële champagne van de FIFA. Het is trouwens de allereerste keer dat een champagnehuis door de FIFA werd uitverkoren als officiële champagne voor de twee grootste evenementen op de voetbalkalender: de Wereldbeker Voetbal FIFA 2014TM en de Confederations Cup FIFA 2013.

Officiële poster van Laurent Simon: Taittinger zet zijn aanwezigheid in Brazilië nog kracht bij met een postercampagne. Hiervoor schakelde Taittinger Laurent Simon in, een bekende Franse graficus en illustrator. Zijn eigenzinnige en vooral kleurrijke stijl is meteen herkenbaar. Hij ontwierp eerder al verschillende affiches voor een bekend pastamerk en is ook auteur-illustrator van het kinderboek “Camille et Jeanne s’entendent bien”, een bestseller in Frankrijk.

Het champagnehuis Taittinger: Taittinger blijft buitengewone cuvées serveren en bouwde wereldwijd een uitstekende reputatie op. Het merk is wereldwijd dan ook aanwezig in 150 landen. Taittinger, opgericht in 1734, is overigens één van de weinige champagnehuizen dat nog de naam draagt van haar oorspronkelijke bestuurders en oprichters. Het familiale karakter van Taittinger staat borg voor een onophoudelijk streven naar de hoogste kwaliteit en de totale eerbied voor traditie.

Taittinger beschikt over 276 hectare wijngaarden met grotendeels chardonnaystokken. Deze druiven worden intens gebruikt en zorgen samen met de rijping op fles van ongeveer vier jaar in de historische kelders onder de Abdij Saint-Nicaise in Reims, voor het elegante karakter en de onvergelijkbare kwaliteit van de Taittinger cuvées.

Praktische informatie: De Taittinger Brut Réserve limited edition is uitsluitend verkrijgbaar bij Delhaize: 75 cl, prijs: 35,99 €. Beschikbaar vanaf begin mei.