Terug op de kaart: sterrenrestaurant Danny Vanderhoven

Na een korte sluiting opende restaurant Danny Vanderhoven in Rekem per 4 juli 2014 weer de deuren. Het sterrenrestaurant moest in juni sluiten wegens een faillissement, maar kan middels een doorstart de deuren weer openen en is na een aantal aanpassingen weer helemaal terug op de kaart.

Restaurant Danny Vanderhoven opende de deuren in 2011 en werd na een jaar al bekroond met een Michelinster en hoge noteringen in toonaangevende restaurantgidsen als Gault Millau. Patron-cuisinier Danny Vanderhoven: “Het doet pijn dat wij ondanks onze ambitie en hard werken de deuren moesten sluiten. Dat had niet te maken met een gebrek aan klanten, maar met de hoge loonkosten in de horeca. Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen bevestigde al eerder dat het probleem van de loonkosten in de Belgische horeca erg imminent is en gaf aan dat ons restaurant waarschijnlijk niet het laatste is dat om deze reden een faillissement te verteren krijgt. Hij stelde dat de horeca een erg arbeidsintensieve sector is waar zonder drastische bijkomende lastenverlagingen 30 tot 40% van de tewerkstelling verloren dreigt te gaan, zeker bij gastronomische restaurants zoals het onze.”

…E N  W E E R  ‘T E R U G  O P  D E  K A A R T’ !

Vanderhoven: ”Inmiddels hebben wij van diverse kanten vertrouwen gekregen en kunnen wij met deze hulp een doorstart maken. Ook wij hebben het vertrouwen in onszelf teruggevonden en een aantal wijzigingen doorgevoerd. Er is een nieuwe website, het interieur heeft een opfrisbeurt gekregen en het aantal couverts is teruggebracht naar circa 25. De lunch is – behalve op vrijdag – geschrapt en we werken met een zeer compacte keuken- en bedieningsbrigade. Mijn partner Ineke Dols is het gezicht van de zaak en zorgt voor het gastvrije onthaal. De nieuwe kaart is compacter en uitgebreid met een aantrekkelijk geprijsd menu ’zo LEKKER zo GEWOON’ op sterrenniveau. Het vertrouwde Tasting-menu, nu met nieuwe de naam “MIJN menu” en het lunchmenu zijn gebleven. Mijn kookstijl is niet veranderd; de kwaliteit, smaak en balans van de gerechten is als vanouds. Wij voelen ons goed bij deze nieuwe opzet en hebben er alle vertrouwen in dat die gaat werken. Met deze nieuwe en tegelijkertijd vertrouwde aanpak gaan we het vertrouwen van de klant terugwinnen en zijn we weer helemaal terug op de gastronomische kaart.”

Het vernieuwde Restaurant DANNY is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor diner. Lunch alleen op vrijdag, andere dagen op afspraak.

Restaurant DANNY: Danny Vanderhoven en Ineke Dols – Steenweg 280 – B-3621 Rekem-Lanaken, tel 089 24 05 26 – www.restaurantdanny.be