Thailand klaar om opnieuw Belgen te ontvangen

Bij het begin van de uitbraak van het coronavirus nam Thailand meteen drastische maatregelen om het land te beschermen tegen de pandemie. Een aanpak die effectief bleek en het land spaarde van een grote infectiegolf. Als gevolg opent Thailand opnieuw haar grenzen voor toeristen die onze koude winter willen ontvluchten en deze willen doorbrengen in het warme, gastvrije Thailand.

Verregaande maatregelen en strenge reisbeperkingen zorgden ervoor dat het coronavirus niet haar vrije gang kon gaan in Thailand. Met amper een duizendtal besmettingen en 60 sterfgevallen behoort Thailand tot de beste leerlingen van de klas. De Wereldgezondheidsorganisatie spreekt dan ook vol lof over de Thaise aanpak. Maar stilaan acht de Thaise overheid de tijd rijp om opnieuw toeristen te ontvangen en mensen opnieuw met volle teugen te laten genieten van het land met de eeuwige glimlach.

Tourist Visa “TR”

Belgen die de komende periode naar Thailand wensen te gaan, dienen een toeristenvisum (Tourist Visa “TR”) aan te vragen. Wanneer je dit kan voorleggen, mag je tot 3 maanden in Thailand verblijven, op voorwaarde dat je bij aankomst twee weken in quarantaine gaat. Hieronder de stappen om het toeristenvisum te verkrijgen:

  1. Afspraak maken bij de Thaise ambassade in Brussel (https://www.thaiembassy.be/contact-us-2/?lang=en)

2.Vereiste documenten in orde brengen zoals het ingevulde visumformulier, ID-foto’s en kopie van je paspoort en bewijs van boeking (vliegtickets, accommodatie, etc). (https://www.thaiembassy.be/visa/?lang=en)

3.Aanvragen van “Certificate of Entry” (https://coethailand.mfa.go.th/)

Thailand biedt ook nog heel wat andere specifieke visa aan. Zo is er het Non-Immigrant Visa “OA” waarmee 50-plussers voor een jaar in Thailand kunnen verblijven of the Thailand Elite Card waarmee je ook voor een lange tijd kan genieten van Thailand. Het Non-Immigrant Visa “B” dient voor een professioneel verblijf en ook studeren is mogelijk in Thailand met het Non-Immigrant Visa “ED”.