The Bodrum Edition

In opdracht van de Marriott hotelketen creëerde Ian Schrager een nieuwe visionair hotelconcept met de bedoeling ‘luxe’ een nieuwe wereldwijde uitstraling te geven. Het resultaat is gewoonweg verbluffend.

The Bodrum Edition werd een Egeïsche utopie verscholen in een baai van Yalikavak. Het hotel in de vorm van een amfitheater biedt de gasten een 21ste eeuwse luxe en comfort waarbij recreatie, socializen en netwerken, gecombineerd worden met eindeloos uitzicht op de azuurblauwe wateren van de Turkse Riviera.

De Bodrum Edition herdefinieert ongetwijfeld de hotelfilosofie in Bodrum, “luxe” koppelt voortaan een gesofisticeerd design aan een sterk gepersonaliseerde service met inbegrip van de beste restaurants en dranken, ondersteund door top culturele en sociale activiteiten, ter plekke toegankelijk. Geen service met afhangende epauletten of onderhevig aan eindeloze formaliteiten, maar eeen service afgestemd op de wensen van de individuele gasten.

In de Oudheid bekend als Halicarnassus, werd Bodrum beroemd als één van de 7 wereldwonderen uit de oudheid. Bodrum Edition aan de westkust van het schiereiland in de Yalikavak Marina verscholen in een door de wind beschutte baai is een nieuw wereldwonder, een moderne incarnatie van een historische regio.

Het pand van ruim 22.000m² vormt een aaneenschakeling van contrasten, klassieke elementen wisselen met eenvoudige moderne strips, evenwicht dat duidt op verfijning en vakmanschap. Het landschap, een mediterrane oase, weerspiegelt de inheemse fauna en flora, waarbij de olijfboom – zeer belangrijk voor het Turkse landschap – gebruikt wordt om een duurzame en boeiende omgeving te creëren. Het juweel van de Bodrum Edition is ongetwijfeld het prachtige witte strand dat leidt naar de turquoise wateren van de Egeïsche zee.bodum-edition2

Het hotelcomplex omvat 102 gastenkamers, bungalows me privé zwembad en 4-kamer villa’s met prive zwembad. Het restuarant staat olv Diego Munoz, een Peruviaanse chef, eerder actief bij toprestaurants als El Bull en Mugarirz. Het hotel beschikt ook over 1200 m² event- en vergaderruimte. The Bodrum EDITION herbergt ook een unieke, state-of-the-art volledige spa met een Turks Hammam, sauna, zoutbehandelkamer, stoombad en zwembad. 14 rustige behandelkamers bieden behandelingen van wereldklasse. De Hammam, hoewel serieus traditioneel, geeft een nieuwe stijl van luxe aan het oude Turkse badritueel met zijn verfijnd, lokaal ontwerp.

In het magische heiligdom van Bodrum is de Bodrum Edition een luxueuze maar naadloos geïntegreerde ervaring van een stad in de stad, een internationale ethos met een lokaal product dat zorgt voor een ongedwongen, gepersonaliseerd comfortabel verblijf in een unieke omgeving.