The Desmond hotel heropent

Crowne Plaza Albany – The Desmond Hotel heropent na een volledige transformatie te hebben ondergaan

 

Het onlangs gerenoveerde hotel brengt een fris, modern design naar de hoofdstedelijke regio van New York. Crowne Plaza Albany – The Desmond Hotel is nu open na een volledige renovatie. Dit familiehotel biedt al sinds 1974 uitstekende accommodatie, uitstekende service en een unieke gastervaring. Het hotel ligt op een halve mijl van de internationale luchthaven van Albany en grenst aan eersteklas winkel- en zakenbestemmingen. Het is nu volledig getransformeerd om te voldoen aan de veranderende behoeften van moderne zakenreizigers en vakantiegangers.

Terwijl een eigentijds, verfijnd ontwerp met 323 gastenkamer en suite opties, waaronder wenteltrap duplexen, suites met eigen ingang en patio’s, en ADA toegankelijke kamers, lange tijd fans van The Desmond kon verwennen, verwacht men na de heropening dezelfde uitzonderlijke service en vriendelijk personeel, een geheel dat wordt ondersteund door een garantie van kwaliteit, consistentie en veiligheid als onderdeel van IHG Hotels & Resorts.

Het gebouw herbergt Plaza Workspace, Crowne Plaza’s flexibele werk- en vergaderopzet, evenals bijna 25.000 sq ft vergader- en balzaalruimte, aangepast aan de nieuwe verwachtingen voor verantwoorde bijeenkomsten. De twee iconische binnenplaatsen zijn volledig gerenoveerd, met 30′ en 36′ hoge plafonds met grote atrium dakramen, koivijver met fonteinen, en gastenkamers balkons. Het verwarmde binnenzwembad is gemoderniseerd, en het 24-uurs fitnesscentrum is volledig opnieuw ontworpen en uitgebreid tot drie keer de vorige omvang.

Het Desmond heeft ook geïnvesteerd in een state-of-the-art filtratie oplossing met de installatie van het Aerus – IOT – Shepherd Luchtzuiverings- en Filtratiesysteem. Dit product, later dit voorjaar volledig operationeel, zal een nieuw niveau van service en comfort bieden aan gasten, bezoekers van evenementen en coördinatoren, evenals verbeterde milieubescherming voor werknemers en medewerkers die in het hotel werken.

Terwijl het hotel volledig is gemoderniseerd, blijft de gevierde architectuur in het hele pand, ontworpen door de oorspronkelijke eigenaar, John K. Desmond, Jr., intact bij zijn oorspronkelijke visie, die werd onthuld toen het hotel werd geopend in het begin van de jaren 70. Verwijzingen naar Desmonds affiniteit met de luchtvaart en de hoofdstedelijke regio zijn verweven in de nieuwe heldere en open ruimtes van het pand.

Al meer dan 45 jaar zijn de eetgelegenheden van het hotel een populaire culinaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als de hotelgasten. Het bekroonde restaurant, Mr. D’s Restaurant & Lounge, zal beschikken over een nieuw menu met huisspecialiteiten zoals de Pancetta Wrapped Shrimp en hun beroemde off-menu, cult favoriet Desmond Bread Pudding. Nieuwe gerechten zijn onder andere The Drunken Clams met knoflook ale huisboter en de Grilled Grouper met tequila lime boter en parmezaanse cheddar polenta. Het strakke, nieuwe restaurantontwerp heeft een open haard, een marmeren bar met ingebouwde draadloze telefoonopladers en verschillende unieke zitgedeeltes, waaronder een buitenpatio.

Het pand blijft in onafhankelijke handen en wordt beheerd door de derde generatie van de familie Desmond. Als onderdeel van IHG Hotels & Resorts, kunnen gasten gerust zijn met de IHG Clean Promise die garandeert dat elke kamer schoon zal zijn tot hun tevredenheid bij aankomst. Als de kamer bij het inchecken niet aan de normen voldoet, belooft Crowne Plaza dit onmiddellijk in orde te maken.