The International Interior Design Exhibition (IIDE)

In 1982 werd in Londen de International Interior Design Exhibition boven het doopvont gehouden. De expo is het geesteskind van Fleur Rossdale, die met haar iconische designbeurzen al meer dan twee decennia lang interieurontwerp tot ongekende hoogtes katapulteert. Rond dezelfde tijd werd The World of Interiors gepubliceerd. Het was een periode van onverzadigbare honger naar interieurdesign. In het Verenigd Koninkrijk liepen nieuwe klanten de deuren van professionele ontwerpers plat. Fleur lokte dertigduizend bezoekers naar elk van haar shows, die een enorme stimulans waren voor de vastgoedsector.

In de begindagen waren beurzen nog zeldzaam. Maar met haar overweldigende designexpo’s, die vaak enorme hallen vulden, heeft Fleur het succes van internationale designbeurzen in de hand gewerkt. Fleur stelde vast dat de bezoekers van de vele opmerkelijke kunstbeurzen, die Brussel als cultuurstad rijk is, geïnteresseerd zijn in interieurdesign. Daarom herlanceerde ze in november iide in het Hôtel de la Poste. Huiselijke ontwerpen kregen er een centrale plaats. Een schot in de roos: zowel professionele als privébezoekers onthaalden de beurs met enthousiasme. In Fleurs functionele kamers, waarin beeldende kunst een centrale rol speelt, krijg je het gevoel alsof je in een echt huis binnenstapt.

In september openen de deuren van Salon iide op het eerste en tweede verdiep van het Hôtel de la Poste op de Tour & Taxis-site, waar het volledige kamers in beslag zal nemen. Voor het eerst in veertig jaar zullen de gerenoveerde kamers te zien zijn. Helemaal in de geest van Salon iide kunnen de kamers na de expo geboekt worden voor een privédiner, een bijzondere en intieme Salon-ervaring.

Salon iide zal internationale interieurontwerpers en hun favoriete leveranciers, handwerkers, kunstenaars en kunstgalerijen in een unieke compositie tot leven brengen. Alles in de van vloer tot plafond ontworpen haute-couturekamers is te koop of kan besteld worden. Bezoekers kunnen er de ontwerpers ontmoeten, stoffen en meubels bestellen en een afpraak maken om hun specifiek project te bespreken. En natuurlijk kunnen ze ook simpelweg genieten van de design experience.

Salon iide kondigt met veel plezier aan dat elk jaar een toonaangevend stoffenhuis zijn opwachting zal maken om er samen met een buitengewone ontwerper een kamer te ontwerpen rond zijn of haar producten. Een kunstwerk om in te wonen! Dit jaar zal Diego Fortunato Le Salon Dedar ontwerpen.

Vorig jaar bezochten meer dan vijfduizend mensen de eerste Brusselse editie van iide, waaronder dertig procent designontwerpers en zeventig procent vermogende klanten. Pal naast Salon iide, nog altijd op de Tour & Taxis-site, zal de Mood +Indigo Trade Fair plaatsvinden waar bezoekers het volledige proces, van patroonontwerp op de Moodbeurs tot volledig ingerichte kamers op Salon iide, zullen kunnen ontdekken in het historisch pand van Hôtel de la Poste.

Salon iide bevestigt de eerste deelnemende ontwerpers: Diego Fortunato voor Dedar (Italië), Gerald Watelet (België), Gilles de Meulemeester (België), L Decoration International (België), Benedetti Interieur with KB-Evolution 21 (België), Guimar Urbina Interiors (VS/Venezuela), Maria Westerberg (Zweden) en IDH by Fleur Rossdale (VK).

Op Salon iide werken interieurontwerpers samen met vakmannen en leveranciers om zo tot een ultieme synergie te komen en succesvolle interieurcomposities te creëren. Hier komt, onder begeleiding van een visionaire interieurontwerper, vakmanschap tot zijn recht.

The International Interior Design Exhibition – Salon iide – 10-15 september 2019 – Hôtel de la Poste, Tour & Taxis, Picardstraat 5, 1000 Brussel – www.iide.be