The Londoner kondigt opening aan in april 2021

HET EERSTE SUPERBOETIEKHOTEL TER WERELD OP HET LEICESTER-PLEIN…

Als enkele van de meest productieve spelers in de Londense hospitality scene, heeft Edwardian Hotels London niet getreuzeld in hun zoektocht om The Londoner te lanceren, op een moment dat de industrie dit het meest nodig heeft. The Londoner staat centraal op Leicester Square en verwelkomt vanaf april 2021 de gasten in het eerste superboetiekhotel ter wereld, maar ook in het hart van het West End theater.

The Londoner is een boutique met een gevoel van verbazingwekkende schaal, die het hotellandschap van de stad zal transformeren. Met een investering van meer dan 300 miljoen pond in het meest ambitieuze project van de groep tot nu toe, blijft Edwardian Hotels London productief in de horecaruimte, wat getuigt van hun voortdurende betrokkenheid in het UK en hun onwrikbare vertrouwen in de toekomst van Londen als wereldstad.

Charles Oak, hoteldirecteur van The Londoner: “We hopen dat The Londoner een baken van hoop zal zijn voor de altijd veerkrachtige Londense horeca en zijn er trots op dat ze een taskforce van wereldklasse aan te werven die bestaat uit de meest hardwerkende en getalenteerde personen van de stad. We kijken uit naar de opening in het voorjaar en om gasten van overal te verwelkomen in hun nieuwe huis, in het hart van de meest levendige wijk van de hoofdstad”.

THE LONDONER

Zoveel meer dan een hotel, zal The Londoner een ‘urban resort’ bestemming van de hoogste architectonische kwaliteit bieden. Het hotel heeft 16 verdiepingen en beschikt over 350 kamers, suites en een torenpenthouse met een panoramisch uitzicht, twee privévertoningkamers, een mix van zes conceptrestaurants – waaronder bars en een taverne, dineren in de open lucht op de begane grond en een moderne Japanse loungebar met een dakterras en een vuurplaats – plus een uitgebreide balzaal die geschikt is voor elke gelegenheid, een verscheidenheid aan vergaderruimtes en een resultaatgericht fitness- en wellnesscentrum.

De eigentijdse esthetiek van Yabu Pushelberg, de wereldberoemde ontwerpers achter het Four Seasons hotel in Downtown Manhattan New York, Jean George’s The Fulton en luxe retailer Lane Crawford’s 150.000 vierkante meter Sjanghai vlaggenschip, vormt een aanvulling op de opmerkelijke 16 verdiepingen tellende architectuur van Woods Bagot, bekend om het torenhoge restaurant in New York Manhattan en het Adelaide Contemporary.

Gasten komen binnen in de lobby waar het kenmerkende restaurant van het hotel zal evolueren van een gezellige ontmoetingsplek in de dag naar een bruisende dinerplek in de avond. Op het dak, een nieuwe bestemming voor veeleisende Londenaren, met openluchtzitplaatsen en vuurplaats, is een echte zeldzaamheid in Londen. Daarnaast biedt een taverne op de begane grond een speciaal samengesteld drankmenu en dagelijkse unplugged muziekoptredens. Op de eerste verdieping bevindt zich de enige ruimte voor hotelgasten die uit drie verschillende plaatsen bestaat. Zoals bij alle indrukwekkende locaties van Edwardian Hotels Londen zullen de eetgelegenheden ernaar streven om iets bijzonders en unieks te bieden in de hoofdstad dat alle lagen van het Londense leven aanspreekt. De 350 kamers en suites van het hotel zullen voorzien zijn van ramen van vloer tot plafond, snelle details en een afwerking die wordt gecompenseerd door kunstwerken en de nieuwste technologie.

In de ondergrondse verdiepingen bevinden zich verschillende vergaderruimtes, waaronder een ultramoderne balzaal voor maximaal 864 gasten, een ruimte voor maatwerkevenementen en zeven privévergaderruimtes, evenals een wellnessruimte, zwembad en fitnessruimte, haar- en nagelsalon, kapperszaak en twee privévertoningkamers. Het regelmatige evenementenprogramma brengt exclusieve ervaringen, voorstellingen en installaties naar het gebouw.

Als gloednieuw gebouw in het hart van Londen zal The Londoner baanbrekende methoden van duurzame luxe toepassen en een Green Loan van £175 miljoen van HSBC UK, een primeur voor de horecasector, veiligstellen. De financiering zal worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het nieuwe hotel niet alleen voldoet aan de BREEAM Excellente categorie in milieu- en duurzame prestaties van gebouwen, maar deze zelfs overtreft.

De Londenaar zal het beste in intieme luxe leveren en de hoofdstad een nieuwe stedelijke oase en de meest geavanceerde speeltuin bieden.

The Londoner is lid van de prestigieuze Preferred Hotels & Resorts Legend Collection.