The St Regis Almasa Cairo

St. Regis Hotels and Resorts, onderdeel van Marriott International, kondigde de opening aan van The St. Regis Almasa met de rebranding van het Almasa Hotel. Gelegen in de nieuwe administratieve hoofdstad van Egypte, is The St. Regis Almasa klaar om het beste adres te worden in het hart van de opkomende stad, die het nieuwe gezicht van Caïro en het administratieve en financiële centrum van Egypte moet worden.

The St. Regis Almasa heeft een tijdloos design en een prachtige architectuur en beschikt over 270 kamers, 90 suites, 60 appartementen en 14 villa’s, allemaal met een eigen balkon of patio met uitzicht op het zwembad en het omliggende weelderige groene landschap. De klassieke esthetiek van het hotel gaat moeiteloos samen met een elegant palet van rijke stoffen om een geraffineerde omgeving van luxe en comfort te creëren. Gasten kunnen genieten van de butlerservice, die 24 uur per dag anticiperende service biedt en het verblijf van elke gast aanpast aan zijn smaak en voorkeuren.

Het St. Regis Almasa beschikt over een 42.000 sq ft groot conventiecentrum waar officiële regeringsconventies en -evenementen worden gehouden. Het centrum omvat 3 balzalen met aparte ingangen, speciale bruidssuites, 9 vergaderzalen en 6 VIP-lounges met toegang tot een eigen restaurant. Het beschikt ook over The Summit Hall, die bekend staat om het ontvangen van staatshoofden, en Teatro Al Asema, een ultramoderne toeschouwersruimte. Het hotel is ook ideaal gelegen op korte afstand van de ministeriële wijk van Egypte en het nieuwe centrum voor kunst en cultuur, waar zich het Grand Opera House, het Egyptische Hoofdstedenmuseum en de hoofdstedelijke bibliotheek bevinden.

De eetgelegenheden in The St. Regis Almasa zijn La Sponda, met zijn echte Italiaanse charme en smaak, en Café Royal, gelegen in het hart van de lobby, waar het kenmerkende Afternoon Tea-ritueel van het St. Regis-merk wordt geserveerd. Het hotel heeft ook plannen voor de introductie van nieuwe concepten en onderscheidende culinaire ervaringen.

De vrijetijdsvoorzieningen van het St. Regis Almasa zijn geschikt voor alle leeftijden, met binnen- en buitenzwembaden en een kunstmatig strand met golven. Het Trio Club House, een prachtig toevluchtsoord met een luxe spa, heeft acht rustige behandelkamers met een scala aan holistische behandelingen, een Marokkaanse hammam, sauna en stoombaden en een fitnesscentrum met een aparte ruimte voor dames en een kinderclub.

Trouw aan de erfenis van het iconische merk, wordt verwacht dat The St. Regis Almasa de kenmerken van het merk, zoals de rijke tradities en rituelen, zal omvatten om in de komende maanden een complete merkervaring tot leven te brengen.