Think Pink must-read over borstkanker

Naar aanleiding van de internationale borstkankermaand oktober lanceert de Belgische borstkankerorganisatie Think Pink het boek ‘Alles over leven met en na borstkanker’. Dit naslagwerk boordevol praktische informatie is een must-read voor iedereen die met borstkanker in aanraking komt. De authentieke en herkenbare verhalen van borstkankerpatiënten zijn een hart onder de riem voor lotgenoten en hun omgeving.

‘Alles over leven met en na borstkanker’ is nu verkrijgbaar in de boekhandel en op de Think Pink-webshop. Gratis in alle erkende borstklinieken in België

Ons land is wereldkampioen borstkanker

Nergens krijgen meer vrouwen borstkanker dan in België, relatief gezien. In 2018 ontdekten artsen bij 10.905 vrouwen en bij 104 mannen in ons land een borsttumor. ‘Als je de diagnose krijgt, komt er heel wat op je af. In 2000 heb ik dat heel sterk ervaren toen ik zelf voor de eerste keer kanker kreeg. Op zoek gaan naar betrouwbare info is niet makkelijk op zo’n moment. Vaak heb je er de energie niet voor. We hopen dat dit boek een antwoord kan bieden op de vele vragen en bezorgdheden van lotgenoten. Daarom bundelden we de meest relevante artikelen, onderzoeken en verhalen over preventie, diagnose en behandeling’, vertelt Think Pink-voorzitter Heidi Vansevenant.

Eerlijk, puur en soms pijnlijk

Lotgenoten vertellen hun verhaal in pakkende getuigenissen en artsen delen hun bevindingen: hoe je je trots en schoonheid kunt behouden, hoe je lichaam zal zijn na de behandeling, hoe je weer helemaal fit kunt worden, hoe je alles mentaal verwerkt en wat je als omgeving kunt doen. ‘Eerlijk, puur en soms pijnlijk, maar dat moet. Want niemand beseft hoe belangrijk gezondheid is voor hij of zij ziek wordt. En geloof me, er ís leven met en na kanker. Het is soms anders, maar het kan nog altijd rijk en vol zijn. Ziek worden kan je dingen leren of zelfs de deur openzetten naar dingen die je voordien nooit mogelijk had geacht’, vult Heidi Vansevenant aan.

Gratis in elke Think Pink-box

‘We willen dat onze informatie zoveel mogelijk lotgenoten bereikt en dat vanaf het begin van hun traject. Daarom zit het boek in onze Think Pink-box. Deze boxen verdelen we gratis aan alle erkende borstklinieken in ons land. Zij kunnen het op hun beurt schenken aan elke lotgenoot die de diagnose krijgt’, besluit Vansevenant.

‘Alles over leven met en na borstkanker’ verschijnt bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Het boek is te verkrijgen in Standaard Boekhandel, een aantal onafhankelijke boekhandels en op de Think Pink-webshop.

Technische kenmerken: Titel: Alles over leven met en na borstkanker – Auteur: Think Pink & Kaatje De Coninck – Formaat: 190 x 240 mm – Aantal pagina’s: 334 – Afwerking: softcover met flappen – Prijs: 24,99 euro – ISBN: 9789463935876

THINK PINK vraagt aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt . Think Pink heeft vier duidelijke doelstellingen: informeren en sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren, zorg- en nazorgprojecten ondersteunen en patiëntenrechten verdedigen. Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds mannen en vrouwen bij de aankoop van een pruik of mutsje. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.