Toename van het verkeer in Brussels South Charleroi airport

de cijfers voldoen aan onze verwachtingen in het eerste kwartaal van 2019

 

Brussels South Charleroi Airport blijft groeien in 2019. De luchthaven kende in maart een verdere toename van het passagiersverkeer. BSCA verwelkomde dit jaar 602.184 passagiers tegen 584.880 in maart 2018, ofwel een sprong van 3%. De bezettingsgraad voor de derde maand van het jaar bedroeg 90%; een stijging van 3% ten opzichte van de resultaten van 2018.

In maart 2019 kende het verkeer van/naar Italië opnieuw een veelvuldig gebruik, waardoor het de nummer één bestemming werd van Brussels South Charleroi Airport. Spanje blijft op de tweede plaats, gevolgd door Marokko, Frankrijk en Polen.

Het eerste semester eindigt op een positieve noot voor Brussels South Charleroi Airport. Vergeleken met 2018 eindigt de periode januari-maart 2019 met een resultaat van +3%. 1.671.285 passagiers reisden dit kwartaal door BSCA tegen 1.624.206 in het eerste kwartaal van 2018.

Patrick LAMBRECHTS, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport, verklaart: “Na een eerste kwartaal waarin we wat turbulentie te verduren kregen, zijn deze resultaten in lijn met onze verwachtingen. Een stijging van 3% in het eerste kwartaal gekoppeld aan hetzelfde resultaat in de maand maart is het resultaat van het kwalitatieve werk dat onze medewerkers verzet hebben. Onze luchtvaartmaatschappijen blijven uitbreiden met de toevoeging van vier nieuwe routes die dit jaar reeds aangekondigd werden. Om de ontwikkeling van de luchthaven voort te zetten, wordt er hard gewerkt aan onze toekomstige commerciële zone om nieuwe diensten en andere aanvullende producten aan te bieden aan de reizigers.”