Topspelers uit hotelsector bouwen aan inclusief duurzaamheidsraamwerk

Toegankelijk voor alle hotels ter wereld …Jin Jiang International (Holdings) Co, Ltd. met inbegrip de filialen Jin Jiang Hotels, Louvre Hotels Group en Radisson Hotel Group, en andere toonaangevende groepen met in totaal 25.000 hotels, lanceren een initiatief om een gemeenschappelijke definitie van duurzaam hotelgebruik op te stellen om verantwoord reizen en toerisme te stimuleren.

In een unieke samenwerking tussen de World Travel & Tourism Council, de Sustainable Hospitality Alliance en toonaangevende hotelbedrijven, in overleg met distributiepartners en belangrijke belanghebbenden op het gebied van toerisme & reizen, viert de hotelindustrie een verantwoorde terugkeer naar het bedrijfsleven met een initiatief om het wereldwijde basisniveau van duurzaamheid van hotels op een duidelijke, transparante manier te verhogen voor alle reizigers en belanghebbenden.

Het basiskader voor duurzaamheid zal op kritische wijze een gemeenschappelijk uitgangspunt voor duurzaamheid in hotels opleveren dat toegankelijk is voor alle hotelactoren wereldwijd – of ze nu deel uitmaken van grote internationale groepen of onafhankelijk zijn. Dit gemeenschappelijk begrip voor alle hotels wereldwijd met acties die een positieve impact hebben op de planeet en op de mens, zal echte verandering teweegbrengen door de vraag naar verantwoord reizen te stimuleren.

Het basiskader voor duurzaamheid versterkt het Pathway to Net Positive Hospitality van de Sustainable Hospitality Alliance en vormt een aanvulling op dit kader, erop gericht elk hotel in staat te stellen zijn impact te verbeteren, ongeacht hun vertrekpunt op de weg naar duurzaamheid. Het kader omvat vier duidelijke fasen en praktische hulpmiddelen die de sector begeleiden naar een regeneratieve impact op onze planeet.

In de komende maanden zullen de betrokken hotelgroepen in nauwe samenwerking met de WTTC, de Sustainable Hospitality Alliance en de belangrijkste belanghebbenden de laatste hand leggen aan de essentiële duurzaamheidsacties met een aantoonbare positieve impact, en samenwerken om de beste praktijken met elkaar en de bredere sector te delen zodat alle hotels de weg inslaan naar de doelstellingen van het COP 21-akkoord van Parijs. Het basiskader voor duurzaamheid is afgestemd op belangrijke aspiraties zoals de UNWTO Glasgow Declaration en de UNSDG’s decade of action.

Tot de huidige partnergroepen behoren hotelbedrijven zoals Accor, Barceló Hotel Group, Huazhu met hun filiaal Deutsche Hospitality, Indian Hotels Company Limited, Jin Jiang International (Holdings) Co., Ltd. met hun filialen Jin Jiang Hotels, Louvre Hotels Group en Radisson Hotel Group, Meliá Hotels International, Minor Hotels met inbegrip van NH Hotel Group. Het basiskader voor duurzaamheid zal in maart 2022 worden gelanceerd.