Traiteurszaak The Foodvillage komt tegemoet aan hardwerkende foodies

 

Twee “afgeschreven” vijftigers gooien het roer 180° om en ruilen managementfuncties in de IT-en automobielsector in voor een koksschort. Oprichters Luc Diels en Sandro van het Groenewoud zijn niet bepaald het prototype van “starters” in de Horeca. Beide vijftigers zijn dan ook geen typische restaurateurs. De twee voormalige managers, met topfuncties in respectievelijk de IT-en de automobielsector, werden de voorbije jaren getroffen door de economische crisis. Hun situatie leek te evolueren naar een voortijdige beëindiging van hun loopbaan, tot ze besloten hun jarenlang onderdrukte passie te volgen: koken.

Samen richtten ze de comfort foodstore The Foodvillage op; een traiteurszaak voor drukbezette en hardwerkende foodies. Luc en Sandro hebben nog een tijd getracht een nieuwe baan te vinden in hun respectievelijke sectoren, maar voelden al vrij snel dat ze omwille van hun leeftijd niet meer heel gegeerd waren. Ze praatten veel en vaak met elkaar over hun passie voor “food” en koken. Uit de onderlinge gesprekken haalden ze beiden de ongelooflijke goesting om zich uiteindelijk in een nieuw avontuur te storten, dat zich concentreerde rond deze passie. Zij besloten om samen een succesvolle vishandel over te nemen, deze volledig te restylen, en onder de naam “The Food village” een nieuw hoofdstuk te schrijven in hun loopbaan. “We hadden de keuze: ofwel bleven we aanmodderen in dezelfde onzekere job, ofwel zouden we ons hart volgen en een sprong in het diepe wagen.” Sandro van het Groenewoud.

Aangepast aan de actieve, werkende mens. The Foodvillage is eigenlijk ontstaan uit de liefde voor lekker eten en het besef dat zelf koken of op restaurant gaan niet altijd tot de opties behoren van hardwerkende en drukbezette liefhebbers van lekker eten. De oprichters Luc en Sandro willen van The Foodvillage de comfort foodstore maken voor liefhebbers van verse producten en heerlijke gerechten, waarbij kwaliteit en betaalbaarheid centraal staan. Tegelijk wil zij een antwoord bieden op de vaak wederkerende vraag: wat eten we vandaag? Bezoekers kunnen online of telefonisch bestellen en de gerechten ’s avonds in de winkel oppikken. Voor familie ­ of bedrijfsfeesten, maar ook voor evenementen beschikt The Foodvillage over een cateringdienst met zowel standaardformules als formules op maat van de klant. “Wij weten uit eigen ervaring dat het voor drukbezette mensen–voornamelijk gezinnen waarin beide partners werken – niet eenvoudig is om altijd lekker én gezond te koken.” Luc Diels

The Foodvillage ligt langs een verbindingsweg tussen de Leuvensesteenweg en de E19, ter hoogte van Schiplaken-Hever. “Het is een straat waar duizenden mensen elke dag met de wagen langskomen van en naar het werk”, legt Sandro van het Groenewoud uit. “Drukbezette mensen, die al geen zin of tijd hebben om die avond om zelf te koken, of die zin hebben in iets anders, kunnen overdag online of telefonisch bestellen, en ’s avonds snel binnenspringen om hun gerechten op te pikken. Daarenboven hebben we ook steeds tal van gerechten die je niet hoeft te bestellen.”

Advies en kwaliteit

Luc en Sandro zijn gepassioneerd door food. Zij adviseren en helpen de klanten heel graag in hun keuzes. Dankzij het ruime aanbod aan producten en gerechten worden de klanten ook aangemoedigd om nieuwe dingen te proberen. “Er is een nog steeds een groeiende aandacht naar alles wat met kwalitatieve etenswaren, eten, wijn en koken te maken heeft.”, legt Luc Diels uit.” Het grote publiek blijft door deze materie geboeid en streeft naar eenvoudige en makkelijk bereikbare bereide gerechten, verse producten en ingrediënten, informatie en diensten. Wij willen onze klanten kwalitatieve, verse, originele en biologisch verantwoorde producten aanbieden.”

Meeneemgerechten en specialiteiten

The Foodvillage is gespecialiseerd in vis en zeevruchten, maar biedt een uitgebreid gamma aan bereide meeneemgerechten uit de wereldkeuken, waarin ook ruim plaats gemaakt wordt voor vlees- en vegetarische gerechten. Daarnaast is er ook een ruime keuze aan verse salades, soepen en desserts. The Foodvillage biedt ook een weekmenu aan dat binnenkort online besteld kan worden. Verder vindt men er een heleboel specialiteiten van topkwaliteit; verschillende soorten olijfolie, speciale azijn, pasta’s, verschillende soorten rijst, zout, kruiden, speciale ingrediënten voor exotische gerechten, etc. De meeste ingrediënten kunnen ook online besteld worden en worden de volgende dag geleverd. Er is eveneens een ruim aanbod van met zorg gekozen fijne kazen en heerlijke (Spaanse en Italiaanse) charcuterie. Het wijnassortiment van The Foodvillage sluit aan bij de bedrijfsfilosofie: eerlijke en lekkere, wijnen aan betaalbare prijzen, vanuit de hele wereld.

Openingsuren aangepast aan de actieve, werkende mens. The Foodvillage is van maandag tot en met vrijdag open van 9u30 tot 18u30. Telefonisch of via de website bestelde gerechten kunnen dagelijks tot 19u30 worden opgehaald. Op zaterdag is The Foodvillage open van 9u00 tot 16u00. Bestelde gerechten kunnen dan tot 17u00 worden opgehaald.

The Foodvillage – Bieststraat 211 – 3191 Hever-Schiplaken – tel 015- 61 61 15 –email: info@foodvillage.be