Tram Experience: seizoen 3 komt eraan

Het gevaar met dergelijk project is dat het kan leiden tot een waanzinnige wedloop naar nieuwigheid tegen elke prijs, hoe gekker hoe beter en zo indrukwekkend mogelijk. Visit Brussels wist voor de derde editie van Tram experience deze verleiding te weerstaan en opteerde voor een editie waarbij volop rekening wordt gehouden met datgene waar Brussel voor staat. Brussel, de hoofdstad van 500 miljoen Europeanen, bewust open voor de wereld en uit-en-te-na trots op zijn multiculturele karakter. Brussel, een stad waar uitwisseling en circulatie hoogtij vieren, een stad waar de gastronomie sinds jaar en dag vele gezichten aanneemt.

Deze keer dus, geen buitenissige tramervaring die niet met het Brusselse gastronomische DNA strookt, maar een keuze voor de steden die deel uitmaken van het Délice-netwerk. Een uniek netwerk van de belangrijkste fijnproeverssteden ter wereld, dat enkele jaren geleden door de stad Lyon werd opgericht met de rechtstreekse steun van medestichtende steden zoals Brussel of Barcelona, netwerk dat momenteel een twintigtal leden telt. De groeidoelstellingen zijn eerder gericht op nieuwe horizonten en verre contreien. Want, het moet gezegd, de keuken van vandaag heeft veel weg van het peloton van de Ronde van Frankrijk. Sinds Eddy Merckx en de zalm met zuring van de broers Troisgros gaat het in vele restaurantkeukens veeleer de internationale toer op. Talrijke landen hebben een ware culinaire revolutie doorgemaakt. Spanje en Engeland begin jaren 2000, iets later de Scandinavische landen en ook Japan. Vandaag staat niemand er nog raar van te kijken dat sommige van de meest populaire en drukbezochte restaurants ter wereld in Peru, Brazilië, Mexico of om het even welk continent van de “foodieplaneet” gevestigd zijn.

En als er één stad is waar al deze tendensen perfect kunnen samenvloeien, dan is dat, naar onze bescheiden mening, beslist Brussel. U zei “open voor de wereld en multicultureel”? Dat Brussel vandaag de dag een belangrijke rol speelt op vlak van gastronomie, weten zowel recensenten als fijnproevers immers maar al te goed. Brussel biedt inderdaad alsmaar meer originele en niet te missen culinaire evenementen. Denk onder meer aan Culinaria, Brussels in the Sky, “eat! Brussels, drink! Bordeaux”. Telkens weer zetten lokale en internationale spelers samen hun beste beentje voor.

Voor het nieuwe seizoen blijft de Tram Experience dezelfde koers varen. Schuif uw vooroordelen maar gerust opzij. Met de gerechten aan boord is het uiteraard smullen van de bovenste plank maar seizoen 3 neemt u dit keer mee op een buitengewone gastronomische reis, letterlijk en figuurlijk dan. Tijdens de rit verkent u verschillende werelddelen, dichtbij of veraf, maar hoe dan ook, altijd even boeiend. Naar gelang de menu’s raakt u in vervoering door de voortreffelijkheid van de gerechten gesigneerd door chefs uit de grootste gastronomische steden ter wereld of integendeel, van chefs die u totaal onbekend zijn en uit steden waarvan u misschien argeloos dacht dat hun keuken zich beperkte tot brave, niets betekenende familiegerechten.

Dit jaar is de Tram Experience meer dan ooit een uitgelezen gelegenheid om telkens weer een nieuw team, een nieuwe stad en nieuwe chefs te ontdekken, die ons vereren met hun deelname aan dit typisch Brussels project. Dit alles in een vintage tram met een enigszins achterhaald comfort waarmee het gezellig door de mooiste lanen van onze hoofdstad rijden is, lekker op het gemak genieten van overheerlijke gerechten, op en top gastronomie!

Praktisch

Wekelijks zullen er 8 ritten zijn, op dinsdag, woensdag et donderdagavond om 20h00, op vrijdag- en zaterdagavond om 18h30 en om 21h30 en op zondag om 12h00. De plaats van vertrek is telkens het Poelaertplein. Enkel op vrijdag vertrekt elke rit vanaf het Trammuseum, Tervurenlaan 364, 1150 Brussel.

Een maaltijd aan boord de Tram Experience omvat 3 amuses en een driegangenmenu (voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht) van de hand van sterren-chefs en kost € €89 per persoon (incl. BTW). De prijs omvat ook champagne, witte en rode wijn, plat- en spuitwater. Reserveren kan uitsluitend online via betaling met krediet- of bankkaart op de website www.tramexperience.be of in de onthaalkantoren van VISITBRUSSELS.

De gerechten worden door cateringbedrijf Les Garrigues bezorgd en worden bereid door chef Denis Roberty. Daarbij worden de zeer specifieke instructies van de chefs die de gerechten creëerden, gerespecteerd. De bediening wordt mogelijk gemaakt door een professioneel en speciaal opgeleid team dat getraind is om op een efficiënte manier in dit specifiek milieu te werken.

De derde editie Tram Experience gaat van start op 19 augustus 2014 en loopt via een aantal projecten tot 31 mei 2015. Als eerste komt de Franse gastronomie à la folie aan bod met chef Guy Lassausaie uit Lyon en chef Nicolas Magis uit Bordeaux. De Franse gastronomie staat centraal van 19agustus tot 12 oktober 2014. Nadien volgen Helsinki en Goteborg,  14 oktober tot 30 november, Barcelona van 2 december tot 18 januari 2015, Montreal, Puebla en Chicago van 20 januari tot 8 maart, Birmingham en Osaka van 10 maart tot 19 april. Stavanger en Brussel sluiten het rijtje van 21 april tot 31 mei 2015. www.vistbrussels.be