TRYP hotel Oriente – Lisboa

Onverwachte stakingen van het boordpersoneel en inzonderheid van de piloten van TAP zorgden voor een uitloper tijdens onze Portugese trip waardoor we in het Tryp hotel Oriente Lisboa belandden.

Bij dergelijke occasionele stops moet je proberen om van de nood een deugd te maken, gelukkig beschikte het hotel over een op zich niet al te aantrekkelijk restaurant, maar na een dagje ronddwarrelen op de luchthaven relativeer je beslist je eisen.

En toch werden we verrast, én door een attente en vriendelijke service én door de mooie decoratieve maat vooral smaakvolle bereidingen. Nauwelijks plaatsgenomen, kregen we brood en water geserveerd evenals olijfolie, olijven, brokjes schapenkaas en een proevertje, nog voor we enige bestelling plaatsten. Het proevertje, een mooie tartaar van zalm en sardientjes, opgevrolijkt door kleurige en ragfijne slierten van rode en gele pepers, liet alvast het beste vermoeden.

Als voorgerecht opteerden we voor een carpaccio van Sint Jacobsvruchten en als hoofdgerecht voor een Noorse kabeljauw. Onze carpaccio bleek heerlijk fris, mooi ziltig en kreeg als extra decoratieve en leuk gevulde groene paprika, een ruime schare kappertjes en romige tapenade van olijven met een leuk sausje. Smaakvol en decoratief.

Bernardo en Aniceto, chefs van dienst, zorgden eveneens voor een super decoratief hoofdgerecht. Het mooi witte visvlees werd keurig gedrapeerd met rode ajuin en fijne worteltjes, krokant gebakken jonge aardappeltjes en takjes crest. Een super romig en honigzacht mosterdsausje gold als complementaire smaaktoets. Een heerlijke bereiding die de smaakpapillen volledig begeesterde en het minder aantrekkelijke decor van het restaurant volledig op de achtergrond drong. Als toemaatje een frisse en fruitige Monte Velho Alentejo, 13.5% alc. 2014. Een behoorlijk jonge wijn die onze maaltijd een leuk accentje bezorgde. www.tryphotels.com

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  attente en vriendelijke bediening

mooie decoratieve presentaties

pittige en aangename smaaktoetsen

subtiele accenten