Tweede sterrenrestaurant voor Oostkantons

Een uitstap naar de Oostkantons is voor fijnproevers topklasse. Naast het „Hotel Zur Post“, kan je nu ook terecht in „La Menuiserie“ in Champagne (gemeente Waimes) in een tweede sterrenrestaurant, dat een ster kreeg van de Michelingids.

Restaurantuitbaters Marie-Charlotte Portois en Thomas Troupin openden hun fijnproeversrestaurant „La Menuiserie“ pas in het begin van 2013 en kregen meteen deze felbegeerde onderscheiding. Nadat de restaurantgids Gault&Millau hen in de herfst van 2013 al tot ontdekking van het jaar in Wallonië kroonde (14/20), volgde ook de Michelingids deze onderscheiding en gaf hun een ster in de wereldbekende „rode“ restaurantgids.

Gedurende lange tijd stond het „Hotel Zur Post“ in St. Vith alleen aan de spits van de beste adressen in de regio. Na een uitgebreide renovatie kreeg sterrenkok Eric Pankert van het „Hotel Zur Post“ vorig jaar een opwaardering van twee naar drie couverts, die voor het comfort staan. In de keuken legt men zich, net als in  La Menuiserie“, toe op nieuwe accenten, maar aan het grondconcept werd niets gewijzigd : genot, versheid en een perfecte afstemming zijn de hoofdingrediënten. Het karakter van de keuken is internationaal met regionale invloeden.

„Wijnkaart van het jaar“

Nog een andere trekpleister voor fijnproevers is het restaurant „Cyrano“ in Waimes. Het restaurant kreeg, net als het „Hotel Zur Post“ , 16/20 in de Gault&Millau-gids en kreeg de onderscheiding „wijnkaart van het jaar“.

Andere toprestaurants volgens de Gault&Millau-experten zijn de restaurants Duo und Delcoeur in Eupen, Hôtel du Moulin in Bellevaux-Ligneuville, Albert 1er in Malmedy, Bistronome in Waimes, Bütgenbacher Hof in Bütgenbach en het hotel Pip-Margraff in St.Vith. Er is eigenlijk een opvallend hoog aanbod aan hoogstaande kwalitatieve restaurants in de Oostkantons. Naast deze adressen zijn er in de regio nog veel andere restaurants die aanbiedingen hebben voor veeleisende fijnproevers. Voor genieters die ook aan hun comfort denken, hebben vele hotels aantrekkelijke weekendarrangementen voorzien.