Upcycling trend: Einde van de rit ?

Ontdek een totaal nieuwe bestemming voor je busje

 

 

Heeft jouw busje al de nodig kilometers achter de rug? Met upcycling geef je je busje een nieuwe bestemming in no time. Transformeer je oude busje tot hippe cosy van en je bent helemaal klaar voor een gezellige trip. Niet zo’n handige Harry? Bij Camptoo vind je allerlei omgebouwde busjes zonder de handen uit de mouwen te moeten steken. Jij gered van alle zorgen en het busje van de schroothoop!

Upcycling

Upcycling houdt in dat je oude materialen die anders op de afvalberg zouden belanden nieuw leven in blaast door ze om te toveren, waardoor ze weer nuttig worden. Er zijn talloze voorbeelden van upcycling: van binnenband tot handtas, van ladder tot decoratie, van palet tot (tuin)meubilair. Je kan het zo gek niet bedenken. Maar had je er al eens aan gedacht om je oude busje te upcyclen tot hippe camper? Tijd om je busje een nieuwe bestemming te geven!

Tiny house? Tiny van!

Een omgebouwd busje is ideaal om erop uit te trekken voor een gezellige en unieke vakantie! Ze zijn compleet ingericht als een volwaardige camper. De zithoek bouw je eenvoudigweg om tot een volledig bed, er is een klein keukentje en soms is er zelfs sanitair voorzien. Wie zei er dat een omgebouwd busje geen comfort betekent?

Bovendien zijn omgebouwde busjes vaak gemakkelijker te besturen dan een camper, want ze zijn veel compacter. Hierdoor zijn ze ook heel eenvoudig te parkeren. Zo kan je elke dag verder trekken: van zicht op zee tot boven in de bergen. Een unieke overnachtingsplaats iedere dag!

Tiny houses zijn populairder dan ooit. Tiny vans zijn echter een volwaardig alternatief op wielen! Omgebouwde busjes zijn immers de ideale manier om gezellig rond te trekken. Een knus huisje op wielen dat je naar de mooiste plekken kan voeren. Upcycling en downsizing tegelijkertijd!

7 x de mooiste geupcyclede busjes

Nog niet overtuigd? Laat je inspireren door deze prachtige omgebouwde busjes.

Wanda is een knusse omgebouwde camper. Dankzij het prachtige houtwerk waan je je zo in een vakantiehuisje. De leuke decoratie zorgt bovendien voor een afwerking tot in de puntjes. Dat de wanddecoratie ‘Wanderlust’ vermeldt, is immers geen toeval.

Debie is een busje dat mediterraanse roots lijkt te hebben. Dankzij het witte houtwerk in combinatie met blauwe accenten, voel je je meteen op Santorini. Bovendien verblijf je niet in een afgetakeld hotel, maar een moderne camper! Stylish, modern én zuiders, wat wens je nog meer?

Marcel biedt je dan weer alle luxe. Een vijfsterrenhotel is niets tegen deze luxueuze camper. Deze bus brengt je van het bos om te hiken naar het strand om te surfen. Na deze inspannende activiteit, geniet je van een ontspannende douche in deze bus of ontspan je in het heerlijke bed. In dit busje vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Je voelt je helemaal een met de natuur. Het perfecte verblijf om te onthaasten.

Als we binnenkort weer wat verder mogen reizen, kan je naar het (verre) buitenland trekken en met dit knappe omgebouwde busje Australië verkennen, met dit busje de Australische kusten afreizen of rondtrekken door Slowakije in dit busje.

DIY: omgebouwde camper

Begint het te kriebelen en voel je je geïnspireerd om zelf de handen uit de mouwen te steken?

Nikki transformeerde haar Opel Vivaro helemaal zelf tot Wanda, een omgebouwd busje, en geeft je drie tips om zelf de handen uit de mouwen te steken.

#1 Allereerst, denk goed na over wat voor jou belangrijk is. Kook je graag? Schenk dan zeker voldoende aandacht aan je keukentje en zorg dat er ruimte is voor een dienblad en opslagplaats voor potten en pannen. Of ben je een fervente klimmer? Voorzie dan zeker voldoende opslagruimte voor het klimmateriaal.

#2 Gebruik tweedehands materialen. Gerecycleerde en gerecupereerde materialen passen helemaal in de upcycling lifestyle en besparen je bovendien enorm veel geld. Kijk zeker eens in weggeefgroepen op sociale media, plan een tripje naar de kringloopwinkel, snuister eens rond op rommelmarkten en voor je het weet heb je heel je inboedel voor je busje.

#3 Wees niet bang om hulp te vragen. Niemand kan alles (alleen) en vele handen maken bovendien licht werk. Je lotgenoten van de busjes-community helpen je niet alleen op weg met tips en tricks, maar bieden ook een luisterend oor.

Toch niet zo handig ingesteld? Dan kan je heel eenvoudig een omgebouwd busje huren bij Camptoo! Bij Camptoo vind je omgebouwde busjes en campers in alle formaten en stijlen. Voor ieder wat wils! Neem zeker een kijkje op de website van Camptoo om het busje naar jouw wens te vinden.