Uptown design 2017- a Brussels limited edition

Uptown Design schakelt dit jaar naar de 4de versnelling! De 2017-editie bouwt verder op het succes van de vorige jaren en mag rekenen op al meer dan 20 ingeschreven prestigieuze adressen. En de komende weken zullen er nog meer nieuwe locaties worden aangekondigd! Uptown Design werpt zich zo opnieuw op als gelegenheid bij uitstek om exclusieve creaties van talentvolle designers te ontdekken. Ook dit jaar wordt het parcours geruggesteund door een bijzonder meter- en peterschap: het internationaal bekende tandem decorateurs Hélène en Olivier Lempereur alsook Marion Lemesre, Schepen van Economische Zaken van de stad Brussel. Uptown Design 2017 vindt plaats van 14 september tot 1 oktober 2017.

Dit evenement wordt zo een onmisbare afspraak rond design in de Brusselse bovenstad. Oprichtster en curatrice Kunty Moureau doet hiervoor beroep de meest prestigieuze adressen van de hoofdstad en talentvolle designers. Deze designers zijn zowel gevestigde waarden als beloftevolle elementen die gedurende twee weken inkijk geven in hun bijzondere universum. Iedere designer werd uitgekozen met veel zorg en nauwkeurigheid, het getoonde werk moet immers in perfecte harmonie zijn met de plaats waar het tentoongesteld wordt. Het grote publiek kan hun werk ontdekken in galerijen, hotels en prestigieuze boetieks in de Brusselse bovenstad: Waterloolaan, Naamsestraat, Gulden Vlieslaan, Grotehertstraat en Herdersstraat. “De Brusselse bovenstad is meer dan ooit de wijk waar bijzondere creaties ontdekt worden,” aldus Kunty Moureau.

Tijdens het parcours presenteren de designers een beperkte oplage van nieuwe of reeds uitgegeven voorwerpen maar steeds met een bijzondere twist en in een prestigieuze versie. De tentoongestelde stukken kunnen meteen bij de designer aangekocht worden gedurende de ganse duur van het parcours. De kers op de taart van deze editie is de deelname aan het feest van de Naamsestraat op 30 september 2017. De 2017-editie schenkt aandacht aan het werk van nieuwe designers zoals Maison Armand Jonckers, Harow of nog Inge Lagae…

Zowel het grote publiek als bedrijven kunnen genieten van rondleidingen in drie talen (FR, ENG & NL op aanvraag), te reserveren bij Arkadia (www.arkadia.be), en dit gedurende de ganse duur van het parcours. De rondleidingen vertrekken aan het Brussels Information Point (BIP).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Data van het parcours: van 14 september 2017 tot 1 oktober 2017. Vernissage: op woensdag 13 september 2017 van 19u tot 21u op alle partnerlocaties (uitsluitend op uitnodiging). Evenement “Meet the designer”: op zaterdag 16 september 2017 van 14u tot 18u (Ontmoeting met de designers) .