Vaccinatie mijlpaal voor Malta

Sinds deze week is meer dan 50% van de volwassen bevolking gevaccineerd met ten minste één dosis van het vaccin, terwijl 1 op de 5 ook de tweede dosis heeft gekregen.

Aangezien Malta vandaag niet-essentiële winkels en diensten opent, en plannen heeft om binnen twee weken verdere maatregelen te versoepelen, heeft het land ook normen vastgesteld voor de toediening van het COVID-19-vaccin, sinds het nationale vaccinatieprogramma van start ging op 27 december 2020.

Vanaf heden kunnen mensen van 40+ en 50+ zich registreren om het COVID-19-vaccin te ontvangen. Hiermee is Malta het eerste land dat, volgens een gefaseerde aanpak, het vaccin verstrekt aan de leeftijdsgroep van de algemene bevolking van 40 jaar en ouder. Het vaccin werd in leeftijdsgroepen toegediend, namelijk 85+ jaar (93% ingeënt); 80+ jaar (89% ingeënt); 70+ jaar (90% ingeënt); en 60+ jaar (85% ingeënt).

“Het bovenstaande belooft veel goeds wanneer Malta vanaf 1 juni 2021 weer toeristen verwelkomt, zoals momenteel gepland staat. De Malta Tourism Authority lanceert verschillende programma’s als onderdeel van haar Tourism Recovery Plan, bedoeld om zowel toeristen, hotels als touroperators te stimuleren ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een veilige, gezonde en broodnodige zomervakantie” aldus Johann Buttigieg, CEO van de Malta Tourism Autorithy.

www.visitmalta.com