Vaderdag : zondag 10 juni 2018

Naar aanleiding van vaderdag op zondag 10 juni 2018 stelt Belgian Owl, een 100% Belgische single malt whisky, ideeën voor perfecte cadeaus voor papa’s voor die van whisky houden. En een distilleerderij om ook met het gezin te bezoeken !

Geef de uitdrukking van dit ware product van de terroir als geschenk : De whisky Identité, waardoor je de signatuur van Haspengouwen kan ontdekken, de regio waar het gerst wordt gekweekt volgens een cultuur die de natuur respecteert. Houdt je vader van een knipoog naar de wereld van stripverhalen? Ga dan voor Belgian Owl By Jove ! Er bestaan 4 beperkte oplages waardoor je de Belgian Owl van 48 maanden kan ontdekken.

Nog uitzonderlijker ? Twee reeksen uit uitzonderlijke vaten, Passion en Intense, onderstrepen het unieke karakter van rijping dat van vat tot vat verschilt. Voor meer informatie: www.belgianwhisky.com

Of nog beter … afspraak in The Owl Distillery in Fexhe-le-Haut-Clocher.

Er worden geleide bezoeken voorgesteld waarop de geheimen van een artisanale fabricatie worden onthuld. Begin van het bezoek aan de velden om de terroir te beleven, waarop vervolgens het fabrictieproces wordt uitgelegd. Om het bezoek af te ronden wordt een dubbele degustatie voorgesteld om alle zintuigen te prikkelen.

De geschiedenis van Belgian Owl

Alles begint met de droom van Etienne Bouillon, Meester Distilleerder, om de lokale landbouw te valoriseren door de creatie van een uitgebalanceerde Belgian Single Malt Whisky, gemaakt van gerst die op duurzame wijze wordt geteeld in Haspengouw.

Op 29 oktober 2004 om 11 uur wordt het eerste vat Belgian Owl gevuld. In december start de voorverkoop aan particulieren van de eerste flessen via internet die 3 jaar later, in november 2007, op de markt worden gebracht. In 2005 bereikt men een constante productiecapaciteit van maximaal 20.000 flessen per jaar. De distilleerderij krijgt haar eerste internationale erkenning in de Whisky Bible van Jim Murray. In 2007 worden de eerste flessen uitgereikt tijdens de Spirits in The Sky beurs in de luchthaven van Luik. In 2008 begint de eerste verkoop van Belgian Owl via het netwerk van gespecialiseerde drankhandelaars in België.files_fichier_10214_belgian-owl-byjove-2017-front-ed01x2-c-edition-blake-mortimer-dargaud-lombard-s-a-2017

In 2011 wordt Belgian Owl verkozen tot European Single cask Whisky of the Year 2011, met een score van 95.5%, in de Whisky Bible van Jim Murray. Het is de eerste eervolle vermelding uit een lange reeks. 2013 wordt gekenmerkt door de komst van distilleerketels van de oude Caperdonich distilleerderij uit Rothes (Speyside, Schotland). Het eerste distillaat dat voor de toekomstige botteling van Belgian Owl zal dienen vindt datzelfde jaar plaats. De eerste botteling van Belgian Single Malt Whisky, geproduceerd door de Schotse ketels, wordt gerealiseerd in 2016.

Voor het eerst in de geschiedenis van de distilleerderij is Belgian Owl doorlopend beschikbaar in de thuismarkt. Een aantal vaten blijft liggen in het warehouse om op termijn een breed gamma van whisky’s te kunnen aanbieden. Deze stap houdt het begin in van de ontwikkeling van de exportmarkt in de buurlanden van België, maar ook Amerika en Azië. In 2017 breidt het gamma zich uit met nieuwe smaken.

Praktische informatie

Distilleerderij – 7, Hameau de Goreux – 4347 Fexhe-le-Haut-Clocher

Lezers contact: e-mail : info@belgianwhisky.com – 32 (0)4 223 07 17