Vakantie in eigen land: nu mag het écht!

Wat zijn de opties?

Clandestiene road trips naar de kust, stiekeme wandelingen in de Vlaamse Ardennen. Ze behoren officieel tot de verleden tijd. Toeristische uitstapjes mogen weer. En als Sophie het zegt, dan mag het écht. Maar, wat zijn de social distancing proof opties voor wat sightseeing à la Belge?

Marc Van Ranst liet het al een paar keer vallen: Staycation en vakantie in eigen land. Ook hij kan nu beginnen plannen. Tijdens de lockdown lieten we ons al verrassen door ongekende pareltjes uit onze eigen buurt, dus het dient geen betoog dat er in ons Belgenlandje nog veel meer te ontdekken valt. België heeft ook een aantal prachtige wandelroutes in petto en met een beetje research kom je nieuwe reisbestemmingen tegen, ver weg van the usual suspects aan zee en in de Ardennen. Ook qua vorm zijn de mogelijkheden zijn legio: van een internationaal aandoende glampingspot, over roadtrips ‘bestemming onbekend’ in eigen land, tot het huren van een social bubble proof kamper.

Anderhalvemeter kamperen

Met Camptoo ben je eindelijk weg van huis, maar wel op een manier die social bubble proof is. Door de geborgenheid van je kamper kan je met een gerust hart de Belgische natuur gaan ontdekken. Het is ook dé uitgelezen kans om af te wijken van de platgereden paden. De kampers worden uiteraard voor verhuur grondig gereinigd. Met de nodige voorzichtigheid kunnen kampers dus zeker uitgewisseld worden. Als huurder kan je zelf bij aanvang van je trip alles nog eens ontsmetten uiteraard.

Staycation voor gevorderden: road trip bestemming onbekend

Geen betere manier om je eigen land te ontdekken dan met een srprs.me road trip. Even er tussen uit, naar een onbekende bestemming. Op een veilige manier natuurlijk, want ook binnen de richtlijnen en maatregelen valt genoeg te ontdekken. Voor dit aanbod werkt srprs.me samen met kleinschalige accommodaties die bovendien allemaal moeten beantwoorden aan vooraf bepaalde corona proof maatregelen. Geen stress, geniet dus van wat je onderweg tegenkomt en voor je het weet ben je aangekomen op de ultieme verrassing: je bestemming.

Glamping op wereldniveau

Op een mooie plaats midden in de natuur, in het idyllische en avontuurlijk Durbuy, brengt Connections de wereld naar jou toe. Op deze wereldse glamping spot brengt Connections jou die ervaringen die je van hen gewend bent: denk aan unieke ervaringen in alle uithoeken van de wereld, reizen in vrijheid, comfort, nieuwe culturen, lekker eten, etc. Bovendien logeer je in de volle natuur op een privé terrein van 15.000 m² in comfortabele en duurzame Sibley 500 Ultimate tenten.

‘s Morgens doe je aan pilates, voor lunch kook je je eigen Papaya salade bijeen tijdens de Thai cooking les en bij valavond is er ‘Movie under the stars’. En voor de foodies: ontbijt aan de tent, aperitief bij zonsondergang en streetfood als avondeten. En voor dat streepje avontuur kan je natuurlijk de uitdagingen aangaan in de “Durbuy Adventure Valley”.

Summer 2020 is not cancelled. Die begint NU!