Vakatiehuizen mainstream tijdens de pandemie

Belvilla versterkt haar betrokkenheid bij huiseigenaren

  • Blijvende groei: In de afgelopen maanden zijn er 3.400 huiseigenaren in heel Europa bijgekomen, met 146 nieuwe woningen in België.
  • Belgen boeken al massaal voor Paasvakantie 2021: eerste cijfers positief +106% en unieke gratis annuleringsvoorwaarden geven vertrouwen om te boeken.
  • Sterk merk, sterk dak: Belvilla maakt onderdeel uit van OYO Vacation Homes, een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van korte-termijn-verhuur op de leisure markt, die internationaal meer dan 140.000 woningen aanbiedt en door RentalsUnited wereldwijd op de tweede plaats is gepositioneerd.
  • Voortdurende verbeteringen voor tevreden huiseigenaren: Meer dan 85% van de huiseigenaren is van mening dat Belvilla haar marketingcapaciteiten in de afgelopen 18 maanden merkbaar heeft verbeterd. 65% looft de verbeteringen op de vernieuwde website en huiseigenaren portaal.

Tijdens dit buitengewone jaar heeft Belvilla haar manier van werken vaak moeten aanpassen aan wisselende maatregelen in de verschillende Europese landen waar het bedrijf vakantiewoningen in portefeuille heeft. Het algemene resultaat was duidelijk: een vakantiehuis gebruiken voor je vakantie, er met je eigen auto naartoe rijden en bij je eigen gezin blijven zonder andere toeristen tegen te komen, werd in 2020 meer mainstream dan niche.

Tweede woningen markt, alsook Belvilla, blijft groeien

In het jaar waarin Covid-19 regeerde en waarin reisgewoonten volledig op zijn kop werden gezet, moesten mensen hun perspectief op vakantie bijstellen. Het kopen van een tweede huis bleek een goede investering omdat het verblijf in een privé bubbel erg populair werd en het verhuren van een vakantiewoning dus zeer lucratief. Dit jaar hebben dan ook 3.400 nieuwe huiseigenaren zich aangemeld bij Belvilla. Zo zijn er in België 146 vakantiewoningen aan het portfolio toegevoegd, in Nederland zijn dat er 234. Een uitschieter is Denemarken met maar liefst 1.340 nieuwe vakantiewoningen.

Belvilla, die onderdeel uitmaakt van OYO Vacation homes, heeft intussen meer dan 42.000 vakantiewoningen in haar portefeuille. OYO Vacation homes heeft een portfolio van in totaal 140.000 woningen en staat daarmee volgens RentalsUnited wereldwijd op #2 in de korte-termijn-verhuursector van vakantiewoningen. Het bedrijf heeft dan ook verschillende enquêtes gehouden onder gasten en huiseigenaren om hun behoeften en wensen te monitoren en daarmee is het bedrijf aan de slag gegaan tijdens en na de overrompeling die het dit jaar meemaakte.

Belvilla’s USP’s voor huiseigenaren

Het bedrijf is ervan overtuigd dat het voor huiseigenaren een heel goed aanbod heeft om hun vakantiehuis te verhuren via het ervaren merk Belvilla. Ook de goede samenwerkingen met Airbnb, Booking.com, Expedia en nog veel meer partners hebben dit jaar sterk hun vruchten afgeworpen in de landen waar het merk Belvilla nog niet zo bekend was. Belvilla lanceerde samen met Villasure een unieke verzekering voor huiseigenaren en de mogelijkheid om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten tegen zeer goede voorwaarden en tarieven.

Bovendien krijgen huiseigenaren bij Belvilla ondersteuning van een eigen accountmanager, hulp bij interieurontwerp indien gewenst, technische oplossingen die de vraag en aanbod voor hun vakantiehuis optimaal benutten om meer omzet en maximale bezetting te genereren en last but not least, een portaal en app ‘Mijn Belvilla’. Dat laatste heeft heel wat nieuwe mogelijkheden en een nieuwe look en feel. Huiseigenaren zien in één oogopslag alles wat ze moeten weten over boekingen en betalingen. Ze kunnen ook zelf de nodige aanpassingen in de systemen doen.

Huiseigenaren prijzen Belvilla’s kennis en kunde

De huiseigenaren zijn tevreden, maar liefst 85+ % van de huiseigenaren is het erover eens dat Belvilla zijn marketingcapaciteiten de afgelopen 18 maanden heeft verbeterd en 65% van de huiseigenaren erkent de verbeteringen op de website van Belvilla. Veelgehoorde feedback n.a.v. een intern onderzoek onder huiseigenaren luidt ondermeer “De verhuur van vakantiehuizen bleek een winstgevend succesmodel tijdens de pandemie.” en “Dynamische prijsstelling is de sleutel tot succes gebleken.”

Enkele Belgische huiseigenaren aan het woord:

Nancy Lejeune, eigenares van een charmant appartement op 2 km van het bruisende Malmédy: “De verhuur via Belvilla loopt ontzettend goed en wij hoeven ons als eigenaars nergens zorgen om te maken. Belvilla doet werkelijk alles. Via de Belvilla app en portal kunnen we altijd zien hoe het met de boekingen gaat. Het is een duidelijk systeem en het is gemakkelijk in gebruik. Belvilla zorgt voor een goede bezetting, ook nu tijdens de tweede coronagolf mogen we veel gasten ontvangen, opvallend meer Belgen dan voorheen.”

Ook Jill Everaert, eigenares van een moderne, rustig gelegen villa met zwembad in Alcobaça, Portugal is tevreden over de samenwerking met Belvilla: “Wij verhuren onze woning in Portugal al 4 jaar via Belvilla. Zij hebben een enorme expertise waardoor er meer boekingen zijn en wij volledig ontzorgd worden van heel de administratie rond reservaties en heel het marketingluik. Via lokale acties hebben ze ook Portugezen naar onze woning weten te krijgen; knap werk! Zelfs nu tijdens de COVID-19-epidemie wisten ze annuleringen om te zetten naar nieuwe boekingen door het systeem van flexibel omboeken. Via het dashboard konden we dat in detail opvolgen, ook op het financiële vlak. Ze geven ons daarnaast ook tips om onze woning zo Coronaproof mogelijk ter beschikking te stellen aan onze gasten waar wij graag gebruik van maken.”

Huiseigenaren hebben de afgelopen maanden hun uiterste best gedaan om te voldoen aan de uitgebreide schoonmaakrichtlijnen van Belvilla. Ze zijn daarbij geholpen door faciliteiten als elektronisch inchecken, waardoor persoonlijk contact tot een minimum beperkt bleef.

Belgen boeken met vertrouwen reeds voor 2021 dankzij unieke gratis annuleringsvoorwaarden

Belvilla bereidt zich nu voor op volgend jaar waarbij nog niets te voorspellen is. Terwijl de wereld zich momenteel in de tweede golf van de pandemie bevindt, dromen steeds meer mensen van een vakantie. De cijfers van boekingen gemaakt door Belgen voor 2021 zijn alvast veelbelovend:

Boekingen voor de Paasvakantie 2021 tonen nu al een groei van +106% in vergelijking met het voorgaande jaar. Wat ook opvalt is dat ook nu het merendeel van de Belgen een verblijf in eigen land verkiest met daarnaast een kleiner aandeel dat een woning in de buurlanden boekte.

En wat met de zomervakantie? December is normaliter een drukke boekingsmaand, echter is de Belg nu veel meer afwachtend dan normaal in deze periode. De boekingen die wel reeds gemaakt zijn voor zomer 2021 tonen dat met name Spanje, Italië, Frankrijk en Oostenrijk het populairst zijn. Groot sterktepunt is dat gasten gebruik kunnen maken van de Gratis Annuleren deal waardoor zij met vertrouwen veilig kunnen boeken.

In samenwerking met de huiseigenaren stelde Belvilla gratis annuleringsvoorwaarden op, rekening houdend met de wensen van de huiseigenaren en gasten. Dat gratis annuleringsbeleid is ontzettend belangrijk voor het met vertrouwen boeken van een vakantie in 2021.