Val Thorens opent winterseizoen op 26 november

Skioord voor tiende keer verkozen tot ‘Beste wintersportoord van Frankrijk’

Een koud kunstje lijkt het wel voor Val Thorens… Het skioord op 2.300 meter hoogte is voor de tiende keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste wintersportoord van Frankrijk’. Daarmee kaapt Val Thorens opnieuw de nationale titel weg tijdens de World Ski Awards 2022, de Oscars onder de wintersportgebieden. Op zaterdag 26 november openen de pistes voor de vijftigste keer – een week later dan gepland omdat de eerste echte sneeuwval even op zich liet wachten.

Franse winnaar World Ski Awards 2022 : Voor de tiende keer vonden de jaarlijkse World Ski Awards plaats. Dit jaar brachten maar liefst 2,3 miljoen mensen hun stem uit op hun favoriete wintersportbestemming – van het grote publiek tot tal van professionals uit de wintersportindustrie. Val Thorens gaat met de nationale prijs aan de haal als ‘Beste wintersportoord van Frankrijk 2022’. De titel van ‘Beste wintersportgebied ter wereld 2022’ gaat naar Verbier.

Vincent Lalanne, directeur van het toerismekantoor in Val Thorens : “We zijn trots op onze tiende nationale titel – met dank ook aan de trouwe community van Val Thorens-fans! En uiteraard feliciteren we Verbier met de wereldtitel dit jaar. Deze prijs staat voor een internationale uitdaging om klanten een topervaring aan te bieden. Dat maakt natuurlijk dat we blijven inzetten op verbetering, om de award van beste wintersportoord ter wereld weer naar ons toe te trekken. We hopen dat ons geweldige skigebied, de continue innovaties in het resort en de opening van het gloednieuwe sport- en wellnesscomplex Le Board alvast zullen bijdragen.”

Traditiegetrouw opent Val Thorens als eerste het winterseizoen. Normaal gezien zou dat op 19 november gebeuren, maar door het bijzonder zachte herfstweer heeft Val Thorens de opening verschoven naar zaterdag 26 november. Skifans zullen dan de eerste bochten en afdalingen kunnen nemen, deelnemen aan tal van activiteiten en de High Test by Decathlon uitproberen, waarbij je gratis en in avant-première merken uit de winkel kan testen.

Bruno Gabet, voorzitter van het toerismekantoor in Val Thorens : “Alle teams zijn klaar om straks de vakantiegangers te verwelkomen tot het einde van het seizoen, op 8 mei 2023. Door de sneeuwval deze week en de aangekondigde sneeuw en het koudefront de volgende dagen, kan het hoogste punt van Les 3 Vallées zijn pistes openen in het weekend van 26 en 27 november.”

“Klopt”, bevestigt Thierry Arnou als meteoroloog voor de Belleville-vallei. “Ondanks een bijzonder zachte herfst dalen de temperaturen nu en maakt de eerste sneeuwval de toppen van Val Thorens al enkele dagen wit. Dit weekend wordt nog meer sneeuw aangekondigd en dit zou enkele dagen moeten aanhouden.”