Van Fastfood tot Freshfood: Fruit Logistica trendreport

Het recept voor de groei van de Food-Service-sector tijdens de volgende tien jaren omvat meer en meer verse, hoogwaardige ingrediënten, fruit en groente inbegrepen. In een tijd, waarin de kwaliteit van Fast Food pijlsnel verbeterd is en de vraag naar buitenshuismaaltijden ongekreukt is, kon de branche van vers fruit van de aanhoudende trend in de richting van een gezonde voeding in ruime mate profiteren. Dit is de centrale conclusie van „Disruption in der Distribution”, het baanbrekende trendrapport van de FRUIT LOGISTICA en Oliver Wyman over de toekomst van internationale leveringsketens voor fruit en groente.mam_301740_496168_fancybox-de

Terwijl de gezonde opties op de menukaart meer en meer bovenaan te vinden zijn, bieden verse producten precies die meerwaarde die consumenten vandaag de dag bij een etentje in een restaurant, onderweg of van leveringsdiensten verwachten. „Tijdens de voorbije decennia konden wij een stijgende tendens naar buitenshuisconsumptie waarnemen”, luidt het in het rapport. „Steeds meer mensen eten in restaurants of onderweg. Dat heeft tot gevolg dat in tal van markten de kosten voor de thuis geconsumeerde en de buitenshuis genuttigde levensmiddelen niet meer veel verschillen.”

Het rapport komt bovendien tot de conclusie dat de gestegen vraag naar verse, kwalitatief hoogwaardige ingrediënten gepaard gaat met een duidelijke verschuiving naar voedingswijzen die op natuurlijkere, minder verwerkte levensmiddelen mikken. En dat hoewel de recentste toename van diversiteit en kwaliteit in de gastronomie tijdens het komende decennium zou kunnen verlangzamen.