Vanaf juli: genieten van 18 zinderende zomeravonden in de Efteling

Heel de zomer tot 20 uur open, elke vrijdag én zaterdag tot 23 uur. In de maanden juli en augustus is het zomer in de Efteling! Het sprookjesachtige attractiepark net over de Nederlandse grens is dan dagelijks open tot 20 uur. Eindeloos de tijd dus om op audiëntie te gaan bij de koning in Symbolica, de koele schaduw van het Sprookjesbos op te zoeken of de elfjes in Droomvlucht te begroeten. De parkshows Raveleijn en Sprookjesboom zijn meerdere keren per dag te beleven. De late zomeropenstelling biedt de mogelijkheid voor een extra rondje in lievelingsattracties zoals Joris en de Draak, Python of Baron 1898. En daarna opfrissen in wildwaterbaan Piraña. Wie nog één keer een ritje in de Bob wil maken, kan dat deze zomer voor de laatste keer doen.

 

Interactieve wisseltentoonstelling in Efteling Museum

Wie van sprookjes houdt kan zich vanaf 7 juli, de Dag van het Sprookje, laten verrassen in de nieuwe interactieve wisseltentoonstelling in het Efteling Museum. Samen met de Sprookjessprokkelaar kunnen bezoekers meer te weten komen over alle 30 sprookjes in het Sprookjesbos.

 

Negen Pleinen Festijn in juli en augustus

Tijdens het Negen Pleinen Festijn, op alle vrijdagen én zaterdagen in juli en augustus, is het park zelfs open tot 23 uur. Op deze 18 zomeravonden zindert het op negen pleinen van spectaculair entertainment. Gasten beleven wonderlijke optredens, van magische voorleesmomenten door vertelkabouters op het Herautenplein tot spraakmakend internationaal straattheater op het Anton Pieck Plein. Ze proeven zomerse lekkernijen terwijl ze meezingen met Jürgen Freilich op het Steenbokplein of zich laten onderdompelen in Zuid-Amerikaanse sferen op het Piraña Plein. Het entertainmentprogramma is op de vrijdag- en zaterdagavond identiek. Hierdoor krijgt de bezoeker meer gelegenheid om de feeëriek verlichte Efteling in het donker te beleven en tot laat in de avond een ritje in de achtbanen te maken. De watershow Aquanura tegen de nachtelijke hemel maakt de Efteling-zomer compleet.

 

Meer informatie op: www.efteling.com/zomer

 

Wereld van de Efteling : Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met meer dan vijf miljoen bezoekers in 2018. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com