Vanaf kerst werkt TUI samen met Brussels airlines

Om aan de marktvraag te kunnen voldoen doet touroperator TUI regelmatig een beroep op andere luchtvaartmaatschappijen zodat de vluchtcapaciteit van TUI fly wordt uitgebreid. Volgend jaar gaat TUI samenwerken met onze nationale luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Een Airbus A320 met 180 stoelen zal de bestaande capaciteit versterken. De door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten zullen in de beginfase de Middellandse Zee-bestemmingen aanvliegen.

Dit jaareinde treedt het akkoord in werking en de eerste vluchten zullen tijdens de kerstvakantie worden uitgevoerd onder een TUI fly vluchtnummer. In de periode van december tot oktober zijn de door Brussel Airlines verzorgde vluchten voornamelijk voorzien tijdens het weekend. Tijdens de maanden juli en augustus zal Brussels Airlines 2 vluchten per dag uitvoeren voor TUI fly. De bemanning zal bestaan uit piloten van Brussels Airlines en cabinepersoneel van zowel Brussels Airlines als TUI fly.

Aanvankelijk zullen 14 bestemmingen met Brussels Airlines worden aangevlogen : 6 in Spanje, 3 in Griekenland, 2 in Turkije en een in Marokko, Egypte en Bulgarije. Andere bestemmingen kunnen hier naderhand aan worden toegevoegd.

Erik Follet, Director Aviation Planning TUI Benelux: “We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met de collega’s van Brussels Airlines en we verwelkomen dit belangrijk partnership voor de Belgische sector. Deze extra vluchten zullen ons toelaten om onze reizigers een ruimer aanbod aan te bieden.”

David Lyssens, Head of Network and Partner Management bij Brussels Airlines : “We zijn heel blij met dit partnership met TUI. Dit brengt twee grote spelers uit de Belgische reissector samen om voor de vakantiegangers een kwalitatieve reiservaring te creëren.”