Verhoogd passagiersaantal in juni 2018 voor BSCA

715.629 passagiers hebben via Brussels-Charleroi gereisd gedurende de zesde maand van het jaar oftewel een stijging van 5% in vergelijking met de resultaten van juni 2017. Vorig jaar hebben 682.755 passagiers ervoor gekozen om via BSCA te reizen. Terwijl het aantal commerciële bewegingen nagenoeg stabiel bleef, steeg het passagiersaantal constant in de loop van het laatste semester. De bezettingsgraden blijven inderdaad stijgen om in juni de 90% te halen, goed voor 3% meer dan over dezelfde periode in 2017.

In juni 2018 vlogen de passagiers op zoek naar zon af op de bestemmingen aan de Middellandse Zee. Spanje bleef op de eerste plaats in het klassement van de grootste trekpleisters van/naar Brussels-Charleroi, gevolgd door Italië, Frankrijk en Marokko. Ten slotte bewaart Polen de vijfde plaats, wat de aantrekkingskracht en het belang van de landen van Centraal-en Oost-Europa bevestigt.

Juni 2018 was ook een keerpunt in de geschiedenis van Brussels South Charleroi Airport. De luchthaven heeft inderdaad een nieuw hoofdstuk geschreven met de komst van Air Belgium op zijn vliegveld. De Belgische maatschappij bedient sinds 3 juni 2018 een lijndienst naar Hong Kong. Air Corsica heeft haar rechtstreekse vluchten naar Calvi voor de zomerperiode 2018 opgestart. En dat is niet alles want er zijn reeds twee nieuwe routes aangekondigd voor de winter. De hoofdstad van Moldavië, Chi.inau, zal verbonden worden met Brussels-Charleroi op basis van twee vluchten per week verzorgd door de Hongaarse maatschappij Wizz Air. Ryanair zal eind oktober een lijn naar Palermo openen en zal vier vluchten/week naar de hoofdplaats van Sicilië verzorgen.

Het eerste semester eindigt op een positieve noot voor Brussels South Charleroi Airport. 3.831.965 passagiers reisden door Brussels-Charleroi, goed voor een stijging van 7% in vergelijking met de zes eerste maanden van 2017 (er waren toen 3.596.513 passagiers geregistreerd).

Jean-Jacques CLOQUET, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport, verklaart: “De markt evolueert, de vraag evolueert en wij volgen de beweging: wij evolueren! Het is uiterst belangrijk om zich aan de veranderingen aan te passen. Wij zetten onze diversificatiestrategie voort door de vragen van onze passagiers en van de luchtvaartmaatschappijen te beantwoorden. De resultaten van het eerste semester bevestigen het: ons werk loont en onze troeven versterken onze positie als regionale luchthaven met een internationale draagwijdte. ”