Verkoeling in Oman deze zomer

In de zomer kan het kwik in Oman oplopen tot zo’n 40 graden Celsius. Dit betekent echter niet dat het in heel Oman zo warm is, er zijn ook prachtige plekjes waar de temperatuur aangenaam is in de zomer. Enkele mooie pareltjes met een heerlijk klimaat.

1) Op grote hoogte in Jebel Shams

Met toppen van 3.000 meter en spectaculaire kloven staat de Jebel Shams ook wel bekend als de Grand Canyon van het Midden-Oosten. Dit bergmassief is onderdeel van het enorme Al Hajargebergte. In de zomer is het hier zo’n 20 graden, de perfecte temperatuur voor de ‘Balcony Walk’. Deze prachtige wandeling biedt uitzicht over de Al Nakhar kloof en loopt langs verscholen bergdorpen en diepe afgronden.

2) Cultuur in Dhofar

Dhofar is de meest zuidelijke provincie van Oman en heeft een totaal ander klimaat dan de rest van het Sultanaat. In Dhofar begint eind juni het regenseizoen, dat tot begin september duurt. De regen zorgt voor verkoeling en laat de provincie omtoveren tot een grote groene oase. Het is in de zomerperiode een populaire plek voor veel Omani’s, die de hitte in de rest van het land ontvluchten.

In Dhofar ligt het Graf van de Profeet Job (Ayoub) diep in de bergen verborgen. In het Land van Wierook, een UNESCO Werelderfgoed, ontdekken reizigers de geschiedenis van de kostbare Arabische wierook. Duikliefhebbers verkennen de kleurrijke onderwaterwereld aan de kust van de Hallaniyat Eilanden.

3) Neem een duik in een verkoelende wadi

In Oman zijn vele wadi’s te vinden, het water in deze rivierbeddingen zorgt voor een weelderige groene oase. Het turquoise water wordt omringd door palmbomen en fruitbomen vol bananen, papaja’s of mango’s. Wadi’s zijn een perfecte plek voor een picknick en een verkoelende duik. De bekendste wadi’s zijn Wadi Shab en Wadi Bani Khalid, met de aangrenzende grotten een extra avontuur. De ongelooflijke setting, schilderachtige dorpen en het betoverende uitzicht maken ook de Wadi Mayh, Wadi Mistal of Wadi Bani Awf de moeite waard. www.visitoman.nl