Victor bar & restaurant

 

In een hedendaags kader biedt “Victor Bar & Restaurant” van het Pullman Hotel Brussels Midi een nieuwe gastronomische tussenstop aan zakenlui, plaatselijke gasten en iedereen die op doorreis is in het Zuidstation. Het restaurant in het hart van het Brusselse Zuidstation, ingericht door de Franse designer Jean-Philippe Nuel, serveert originele Frans-Italiaanse gerechten.

Het “Victor Bar & Restaurant” biedt plaats aan 80 personen en wil, net als het hotel, warmte en gezelligheid uitstralen, zowel op het vlak van kleuren als van gebruikte materialen. Het restaurant, op de eerste verdieping van het hotel, werd door Jean-Philippe Nuel ingericht als een aangename plek, om een hapje te eten en te herbronnen, ver weg van de drukte van het station. Het kleurenpalet en het gebruik van bepaalde motieven creëren het perfecte kader om in alle rust te genieten, en herinneren tegelijk aan de wereld van het spoor. De verlichting, de schikking van de tafels en banketten en de geboden privacy staan garant voor gezelligheid en een intieme sfeer.

De keuken van “Victor Bar & Restaurant” is geïnspireerd door de geschiedenis van de stad Brussel en haar centrale rol in de ontwikkeling van het Europese spoorverkeer. De eerste internationale treinreizen liepen immers tussen Brussel, Frankrijk en Italië. Aan boord van de luxueuze wagons genoten de vooraanstaande passagiers van verfijnde gastronomie.

Michaël Bastin, chef van “Victor Bar & Restaurant”, bekwaamde zich in het vak achter de fornuizen van verschillende grote Brusselse hotels. Hij stelde een originele, Frans-Italiaans geïnspireerde kaart samen. Antipasti flirten er met de beste assortimenten aan vleeswaren van San Daniele tot Bayonne, naast risotto’s met vis of vlees van de beste kwaliteit, bereid op Franse wijze. Maar er is ook plaats voor typisch Belgische, tijdloze gerechten – zoals Mechelse koekoek op zijn Gents of stoverij met speculaassaus. De chef stelt drie menuformules voor: twee gerechten voor € 26, twee gerechten en verwenkoffie voor € 32 of drie gerechten voor € 34.

Een nieuw concept van Pullman is Tapastry by Pullman: een unieke gelegenheid om zaken en plezier te combineren tijdens een gezellig samenzijn na het werk. Tapas wekken de eetlust, nodigen uit tot een goed gesprek, en zijn bovenal een uitstekende manier om samen te genieten van nieuwe gastronomie. Tomme de Yenne, tapenade van tomaat en broodchips; rosette de Lyon en met truffel besmeerd brood; bruschetta van gegrilde groenten … Het afterwork-aanbod van “Victor Bar & Restaurant” wordt elke weekdag aangeboden van 18 tot 21 uur en bestaat in drie formules: 1 tapa voor € 6, 3 voor € 16 en 5 voor € 25, te kiezen uit een selectie van Frans-Italiaanse recepten, voor de ogen van de klanten bereid in de “live station” van de bar. Eveneens beschikbaar als afterwork zijn de suggesties van de chef, zoals het assortiment Franse en Italiaanse fijne vleeswaren of de heerlijke rundvleesburger met rucola en gekaramelliseerde ui.

Niet te vergeten bij deze gerechten: de Pullman-cocktails, zoals de Mojito Chocolat Blanc en de selectie van 10 wijnen die per glas verkrijgbaar zijn, uit de Vinoteca by Pullman, een ‘kelder’ die zowel internationale grand cru’s als mooie plaatselijke wijnen in de kijker zet. Het concept Tapastry by Pullman is vanaf deze maand beschikbaar bij “Victor Bar & Restaurant” en is ontstaan vanuit de kenmerkende restaurantfilosofie van het merk Pullman: “Cuisinmotion by Pullman”.

Eten en drinken nemen een bijzondere plaats in tijdens een hotelverblijf. Bij Pullman hebben we daarover onze eigen filosofie: “CuisinMotion by Pullman”. Zo beschikt elk adres van het merk over stijlvolle en rustgevende eetruimtes en een keuken die geïnspireerd is op lokale culinaire tradities en grote internationale klassiekers. “CuisinMotion by Pullman” wordt ook bepaald door de verschillende momenten van de dag, om 24 uur per dag te kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten, met unieke concepten zoals “Tapastry by Pullman” en de “Vinoteca by Pullman”, maar ook de “Wake up coffee”, een ontbijt uit het vuistje, getekend Pullman en Nespresso® vanaf 4.30 uur ‘s morgens.

Pullman Brussels Midi: een kosmopolitisch hotel in het centrum van Europa. Pullman Brussels Midi vestigde zich als eerste hotel op de site van het Brusselse Zuidstation. Of ze nu met de Eurostar, Thalys of TGV naar Brussel komen, nauwelijks enkele minuten na aankomst kunnen de klanten hun koffers al veilig neerzetten. Behalve 237 kamers en designsuites biedt het hotel ook 1000 m2 vergaderruimte, verdeeld over 10 zalen. In het Pullman Brussels Midi vindt u het beste van wat het merk te bieden heeft: het Welcomer onthaal, het Pullman-bed, een optimale internetverbinding dankzij het concept Connectivity by Pullman (breedband-wifi met glasvezel in het hele hotel, de mobiele applicatie Personal Media NetworkTM van Quadriga, enz.), de Pullman Co-Meeting service voor de organisatie van professionele events, het Nespresso® aanbod, de Vinoteca by Pullman en de Fit Lounge.

Pullman is het internationale premium merk van de Accor groep, de grootste hotelaanbieder wereldwijd, met vestigingen in 92 landen, goed voor bijna 3.500 hotels en 160.000 werknemers. De Pullman Hotels zijn gelegen in de belangrijkste regionale en internationale metropolen en in grote toeristische bestemmingen, en richten zich vooral tot een publiek van wereldburgers en frequente reizigers. De vier- en vijfsterrenhotels van de Pullman-keten bieden een uitgebreid gamma diensten op maat en toegang tot innovatieve technologieën, waaronder een nieuwe benadering in de organisatie van evenementen: vergaderingen, seminars en exclusieve incentives. Bij Pullman kunnen de klanten zowel kiezen voor zelfstandigheid als voor begeleiding door onze medewerkers die 24 uur op 24 ter beschikking staan. De Pullman-keten telt meer dan 80 hotels in Europa, Afrika, het Midden-Oosten, de regio Azië-Stille Oceaan en Latijns-Amerika. De doelstelling ligt bij 150 hotels wereldwijd tegen 2015/2020. Bij Pullman kunnen klanten genieten van de aanbiedingen en voordelen van het getrouwheidsprogramma Club Accorhotels®, zoals bij de meeste merken van de groep. www.pullmanhotels.com

Praktische informatie: Victor Hortaplein 1 – 1060 Brussel, Telefoon: (0) 2 528 98 00. Het “Victor Restaurant” is elke dag open van 12 tot 14.30 uur en van 18 tot 22.30 uur. De “Victor Bar” is elke dag open van 11 tot 23 uur.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:

4 borden

gezellig decor

verzorgde gerechten en service

originele combinaties