Vijf tops voor een unieke Valentijn in de stad

Hoeveel koppels ook beweren dat ze niet meedoen aan de valentijnheisa, op 14 februari doen de meeste mannen en vrouwen toch graag iets samen met hun partner. Wij gingen op zoek naar vijf uittips om de liefde op een originele manier in de stad te vieren.

  1. Rock-‘n-rolldate

Wie graag romantisch gaat tafelen in een losse vibe kan terecht in Hard Rock Cafe Brussels en Antwerp. Voor 75 euro per koppel geniet je van een driegangenmenu om duimen en vingers bij af te likken. Zowel het voorgerecht als het desert zijn sharing dishes wat op een leuke manier gezelligheid aan tafel brengt. Want sharing is caring.

Hard Rock Cafe is op Valentijn de place to be voor wie culinair verwend wil worden in een ongedwongen kader. Dat er tussen 20 en 22 uur een live band het beste van zichzelf komt geven, maakt het alleen maar gezelliger. Een avond vol gastronomie en muziek. De ideale formule voor een geslaagde avond.

  1. Sweet Valentijn

Eerder deze maand opende het grootste chocolademuseum ter wereld zijn deuren in Antwerpen. Chocolade Nation is gevestigd aan het Koningin Astridplein, waar vroeger Aquatopia was. De ideale gelegenheid om één van de producten waar we als Belg zo trots op zijn verder te ontdekken. Je komt alles te weten over de geschiedenis van de ambacht en het chocoladeproces van boon tot reep. Verder kan er ook deelgenomen worden aan workshops – waarbij je je eigen pralines leert maken – en mag er veel chocolade geproefd worden. Een zeemzoeterige Valentijn dus.

  1. Must-seetentoonstelling

Liefde en cultuur gaan hand in hand. Tot 31 maart kan je in het CIVA in Brussel een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘Designed Landscapes’. Een expositie die laat zien hoe onze hoofdstad gedurende 250 jaar naar een groen evenwicht zocht. Vragen als ‘hoe kwam het park van Laken en het Dudenpark tot stand’ en ‘door wie werd het Ter Kamerenbos aangelegd’ zullen beantwoord worden. Een fijne, leerrijke uitstap voor wie van groen en architectuur houdt.

  1. A walk in the park

Hebben jullie allebei een dagje verlof genomen? Het perfecte moment om in alle rust bij te praten tijdens een wandeling door het Antwerps provenciaal domein Rivierenhof. Een park dat een perfecte mix aan weelderige natuur, erfgoed en activiteiten biedt. Geen mierzoete romantiek maar gewoon met twee gezellig op stap.

  1. Stijlvol slurpen

Even stilstaan bij de liefde in het gezelschap van een vrolijke cocktail kan bij Jigger’s. Een gerenommeerde en exclusieve cocktailbar gelegen in hartje Gent. Om binnen te kunnen, moet je bellen aan de deur. De muziek is leuk, de bediening nonchalant, de kaart uitgebalanceerd en het interieur classic vintage. De twee heren die de cocktails shaken behoren trouwens tot de top van de Belgische en Europese shakers. Teleurgesteld ga je hier dus zeker niet buiten.

Hard Rock Cafe Antwerp – Groenplaats 35, Antwerpen

Hard Rock Cafe Brussels – Grote Markt 12A, Brussel