Vini, Birre, Ribelli 2016

Voor zijn derde editie zal het Salon Vini, Birre, Ribelli 2016 op 26 en 27 november 2016 doorgaan in de Citroën Garage aan het Sainctelette dat gekocht werd door de Stad Brussel die er haar Museum van Moderne Kunst wil onderbrengen. Dit jaar zorgen we ook voor een Salon zonder afval.

Dit salon brengt, net zoals de voorgaande edities, de alternatieve wereld van het brouwen samen met die van de wijnproductie; een schone, juiste en vooral unieke invalshoek. Dit jaar hopen we op 4500 bezoekers en verwelkomen we 210 exposanten: 160 wijnbrouwers, 29 bierbrouwers, 13 food-standen en 12 andere standen.

Testimonia visit.brussels: “visit.brussels steunt dit salon dat werkt volgens het zero waste principe. Door zich in te schrijven in de Slow Food doelstellingen om de korte keten te promoten en het leefmilieu te respecteren helpt dit initiatief om het grote publiek te sensibiliseren voor de problematiek van afvalreductie bij evenementen.” Patrick Bontinck, CEO visit.brussels

Het aanbod van deze derde editie omvat:

De locatie: Het Salon zal doorgaan in de Citroën Garage aan het Sainctelette, een Brusselse première zowaar voor dit inmiddels veelbesproken urbanistisch monument dat gekocht werd door de Stad Brussel die er haar Museum van Moderne Kunst wil onderbrengen, in samenwerking met het Centre Pompidou.

Zero Waste: Dit jaar zorgen we voor een Salon zonder afval en meteen ook voor een Belgische primeur (voor meer info: http://www.vinibirreribelli.net/FR/zerowaste.htm).

Slow Food International Event: Vini Birre Ribelli wordt dit jaar officieel erkend en ondersteund door Slow Food. In deze omgeving, zullen wij aan ons publiek een contributiecampagne voor het fundraising EartHeart van Slow Food voorstellen.

GoodFood.brussels: Het salon onderschrijft volledig de Brusselse strategie GoodFood.Brussels die de Minister van Leefmilieu ondersteunt en waarmee een partnership werd aangegaan.

Twee gerenommeerde ambassadeurs: Om ons Salon te presenteren hebben 2 mediafiguren aanvaard om ambassadeurs van deze derde editie te worden:  Eric Boschman voor de wijnen en Lorenzo « Kuaska » Dabove voor het bier.

Deelname aan Viva for Life: Voor elk verkocht ticket wordt 1 euro gestort ten voordele van Viva for Life, dat zich inzet voor kinderen in moeilijkheden. Daarnaast worden 200 flessen geveild door Eric Boschman en Carlo de Pascale, waarvan de opbrengst integraal naar Viva for Life gaat.

Een sterk stijgend deelnemersveld: Dit jaar verwelkomt het salon 214 exposanten, ofwel 43% meer dan in 2015. Wijnbouwers: van 120 in 2015 naar 160 dit jaar : 78 uit Frankrijk, 76 uit Italië en 6 andere landen ; Brouwers: van 18 vorig jaar naar 29 in 2016 ;Catering Slow Food (met dit jaar ook een samenwerking met Slow Food Frankrijk) : van 7 naar 12 ; Standjesmarkt : van 6 naar 13

De Kers op de taart…Op zaterdag 26/11 roepen we een nieuw Presidium uit voor een Belgisch product: de Lambic van spontane gisting wordt een “Presidium van Slow Food”, de vierde voor België en het eerst bierproduct dat op de lijst van het gastronomisch werelderfgoed komt. Heel wat mensen uit de wereld van de internationale Slow Food beweging én uit de Belgische politieke wereld worden er verwacht.

De prijs van de tickets, via Internet, bedraagt 17 euro. In geval van betaling ter plaatse, zal de prijs 20 euro bedragen. De reservatie van de tickets via internet is wel sterk aanbevolen: gezien de hoge vraag naar tickets, kunnen we niet garanderen dat er aan de ingang op de dag zelf nog tickets verkocht zullen worden: de toegang is beperkt tot 4000 personen over de 2 dagen.  Het ticket is geldig voor de twee dagen van het salon : zaterdag 26 November 2016 van 10:00 tot 19:00, zondag 27 November 2016 van 10:00 tot 18:30. www.vinibirreribelli.net