Virtual Park: het grootste virtual reality-park in Europa opent in Moeskroen

Een 360° belevenis voor iedereen – Komende zomer opent Virtual Park, het grootste virtual reality-park in Europa, zijn deuren in Moeskroen. In een ruimte van 4000m², volledig gewijd aan virtual en augmented reality, zullen bezoekers zich kunnen onderdompelen in een denkbeeldige wereld.

Jean-Louis en Frédéric Verbaert, twee broers met een passie voor virtual reality en nieuwe technologieën, brachten het concept van VR-centra en -parken voor het eerst naar België. In 2016 lanceerden ze al het eerste virtual reality-centrum in België, Virtual Cabs. Daarmee speelden ze in op de groeiende vraag van de consument. De VR-brillen, die nu ongeveer een jaar verkrijgbaar zijn op de markt, blijven immers zeer duur. Met de Virtual Cabs kan het grote publiek tegen democratische prijzen van deze technologie proeven. Nu hebben de broers Verbaert dus nog grotere plannen.

Een overdonderend succes

Heel wat nieuwsgierigen – waarvan de grote meerderheid gezinnen – zijn intussen al een kijkje komen nemen in het bestaande centrum. Jean-Louis Verbaert over de flitsende start van Virtual Cabs: “Virtual reality is een veelbelovend concept dat steeds sterker aanwezig is in ons dagelijks leven. Door naar het buitenland te kijken, merkten we dat VR vooral boomt in de entertainmentsector, de videogames en de pretparken.”

Met de lancering van het nieuwe Virtual Park komende zomer (juli/augustus 2018), gaan beide broers nog een stapje verder. Het park zal uit diverse VR-games bestaan (zowel klassiekers als nieuwigheden) die elk een eigen beleving aanbieden. Het gaat o.a. over games als Immersive room, Virtual Cabs, The Zombies zone, War of robots, Cine motion… De aangeboden ervaringen blijven ver weg van de clichés en zullen een pedagogische en speelse insteek hebben, boordevol ontdekkingen, met zowel rustige games als meer extreme spelletjes. Kortom, games naar ieders smaak en voor alle leeftijden.

Het park wordt uitgerust met 100% draadloze toptechnologie. Met behulp van brillen en sensoren zullen de spelers – alleen of in groep – rechtstreeks kunnen interageren in de wereld van de verschillende games. De ruimte van 4000m² zal zo’n 150 spelconsoles aanbieden en tot 300 mensen kunnen ontvangen.

Virtual Park zal een dagtarief aanbieden zodat de bezoekers volop kunnen genieten van de VR-beleving: €55 voor een volwassene, €35 voor kinderen (<12 jaar) en €65 voor een speciale toegang (themadag). Het park biedt minimum 6 u. speelplezier aan, wat overeenkomt met €8,50/u. voor een volwassene, verhoudingsgewijs een zeer lage prijs voor het aantal speluren in de VR-wereld. Er zullen ook verschillende formules aangeboden worden: familie, team building, seizoenstarieven …

Ongeziene ervaringen voor iedereen

Naast de VR-games zal het park een mix van activiteiten aanbieden waardoor iedereen een goed gevulde dag kan beleven: een virtual reality museum, diverse restaurantruimtes, ontspanningszones, speciale zones voor de kinderen, een souvenirwinkeltje… In het park is ook 600m² kantoorruimte voorzien, waar aan onderzoek en ontwikkeling zal worden gedaan.

Lanceringscampagne op Kickstarter.com

Wie wil kan de start van het park een duwtje in de rug geven via de crowdfunding campagne op Kickstarter.com. Wie het project steunt, mag het park in avant-première uittesten en zijn of haar feedback geven. Deze zal Virtual Park gebruiken om zijn werking te optimaliseren. Daarnaast ontvangen schenkers speciale condities, waaronder kortingen en de mogelijkheid om nieuwe attracties als allereerste uit te testen.

Virtual Park zal op 150m van het winkelcentrum “Les Dauphins” in Moeskroen liggen, op een locatie die vlot bereikbaar is via de autosnelweg en met de bus.