Visit Luxemburg : De Moezel

Een weekendje weg tussen de wijnvelden en wandelingen maken in de buitenlucht? Welkom in de Luxemburgse Moezelstreek! Ziehier een overzicht van verschillende activiteiten die deze prachtige vallei te bieden heeft:

Niet te missen evenementen:

  • Licht und Flammen (21-22/10): Dit licht- en muziekfestival vindt plaats in een magische setting langs de Moezel. De wijngaarden vormen de achtergrond van het verhaal over deze prachtige streek en over de uitstekende wijnen. Kan te voet… of met de boot ontdekt worden. Via deze link vindt u meer informatie.
  • Wine Light Enjoy (02-03/12): Over een afstand van 4,5 kilometer zal het prachtige wijnlandschap van de Moezelstreek tussen Wormeldange en Ahn schitteren dankzij een spectaculair spel van licht en van kleuren. Dit spektakel vindt plaats op 2 en 3 december vanaf de late namiddag. Heel wat wijnproducenten en verenigingen komen er hun lokale wijn voorstellen alsook regionale specialiteiten. Er zullen meer dan 20 standen zijn. Ontdek meer via deze link!

De vallei bij uitstek voor wijnliefhebbers:

  • Een specialiteit uit de Moezelstreek: Crémant is één van de uithangborden van culinair Luxemburg en de jaarlijkse productie bestaat uit 3 miljoen flessen, afkomstig van 1295 hectare wijngaard aan de oevers van de Moezel. 65 wijnbouwers maken met veel passie wijnen en crémants uit Luxemburg. Ontdek hier meer informatie.
  • En hoe doet de nieuwe generatie wijnbouwers het? “Jongwënzer Vinsmoselle” is een vereniging die kennisdeling aanmoedigt tussen de aangesloten wijnbouwers. De familieleden van wijnhuizen en de jonge wijnbouwers kunnen hun ervaringen delen en nieuwe contacten leggen. Ontdek het resultaat van hun werk in de shop!

Een laatste wandeling?

  • De 3 Droomlussen: De Luxemburgse Moezelstreek biedt verschillende wandelroutes: “Palmberg”, “Schengen zonder grenzen” en “Manternacher Fiels”, drie wandelingen die het Premiumlabel dragen. Dat label staat voor extreem wandelplezier, prima afbakening en een diverse natuur.

Illustraties andre schaisser & lala la photo