Vlieg rechtstreeks naar eilanden van Guadeloupe vanuit België

Guadeloupe, een eilandengroep verstopt te midden van de Caraïben, heeft alles om de ideale bestemming voor jouw volgende zonvakantie te worden. Stranden, rivieren en restaurants zijn vlot te bereiken en de toeristische sector heeft alles in het werk gesteld om zich aan te passen en de huidige gezondheidsmaatregelen te respecteren. Guadeloupe is rechtstreeks bereikbaar vanuit Charleroi en staat garant voor een adembenemend verblijf. Geniet van de uitgestrekte landschappen en het zalige Caraïbische leven.

Rechtstreekse vluchten vanuit België

Vanaf 16 december bieden we opnieuw rechtstreekse vluchten aan van Charleroi naar Pointe-à-Pitre met Air Belgium. Aangezien we twee vluchten per week organiseren, was het nog nooit zo makkelijk om deze paradijselijke eilandengroep te bereiken. Neem zeker het negatieve resultaat van je RT-PCR-test mee, die je binnen de 72 uur voor je vertrek hebt laten afnemen. Guadeloupe is ook bereikbaar met een rechtstreekse vlucht van Air France vanuit de luchthaven Paris-Charles de Gaule. Je reis start al vanaf het moment dat je in de luchthaven aankomt en op het vliegtuig stapt, waar alles is georganiseerd om jouw veiligheid te garanderen. Vanaf het begin van de coronacrisis heeft Air Belgium een streng gezondheidsprotocol ingevoerd dat je hier kunt terugvinden.

Bovendien bieden Air France, Air Caraïbes en Corsair, de maatschappijen die dagelijks tussen Guadeloupe en Parijs vliegen, erg aantrekkelijke prijzen aan en gaan ze stuk voor stuk vindingrijk te werk om het transport van de passagiers veilig te laten verlopen. Comfortabele nieuwe zitplaatsen, gezondheidsinnovaties, annulatieregelingen en coronaverzekeringen en -bijstand zijn tegenwoordig de grootste verkoopargumenten van Air Belgium en Air France. Tijdens je verblijf, bij aankomst en vertrek, werkt de luchthaven Pôle-Caraïbes samen met het Rode Kruis voor de uitvoering van een ‘coronawaakzaamheidsplan’.

In je accommodatie, bij de autoverhuurder en tijdens je bezoek aan onmisbare toeristische bezienswaardigheden van de eilandengroep zijn dezelfde gezondheidsmaatregelen van kracht: mondmaskers zijn verplicht en social distancing moet worden gerespecteerd. Zo kan je toch een leuke vakantie doorbrengen. De toeristische professionals staan altijd paraat en er worden steeds meer sensibiliserings- en preventieacties georganiseerd.

Belevenissen voor een trendy eilandhopvakantie:

Iedere reis is anders. Daarom krijg je op Guadeloupe de ultieme kans om de minder bekende plekjes van deze eilandengroep te ontdekken:

Dit eiland staat bekend om zijn legendarische stranden. Op La Grande-Terre kan je je onderdompelen in de geschiedenis van Guadeloupe in het herdenkingsmuseum ACTe, en in het leven van de locals op de kleurrijke kruidenmarkten. De Villa Terrathely in Le Moule is het ideale vertrekpunt om het landelijkere noorden te doorkruisen.

Hoewel het minder bekend is dan het nabijgelegen Îles des Saintes, kan je op Terre-de-Bas je ogen uitkijken. Maak een wandeling langs het Trace du dessus de l’Etang voor een prachtig uitzicht over Terre-de-Haut, het zuiden van Basse-Terre en soms zelfs over de Soufrière-vulkaan. Als accommodatie is Les Hauts de la Baie het ideale adres om terug op adem te komen.

In Basse-Terre kan je op het strand van Grande Anse (Deshaies) genieten van een panoramisch zicht op de zee en lokale gerechten, met fijn zand tussen je tenen en een cocktail in de hand uit de Karacoli Beach Bar & Spa. Of droom weg bij een zonsondergang met een akoestisch optreden op de achtergrond bij Galets Beach, op het strand Anse à Sable in Bouillante.

Lekker ontspannen op La Désirade. Op dit hoge koraaleiland is de wilde natuur intact gebleven, waardoor het eiland vaak de bestemming is van toeristische daguitstappen. Na een nacht in Paradis des Sables zou je er wel eens langer willen blijven, om helemaal tot rust te komen in de verbluffende Botanische Tuin van La Désirade.

Op Marie-Galante moet je zeker een kijkje nemen in het ecomuseum van de Habitation Murat, die vroeger de grootste suikerrietplantage van de eilandengroep was. Een verblijf in Le Jardin des 4 Épices is een goede start voor jouw vakantie op ‘La Grande Galette’. Je kunt er ook je smaakpapillen verwennen in het restaurant La Playa dat te vinden is in de prestigieuze internationale culinaire gids LA LISTE 2020.

Aangezien de gezondheidssituatie snel evolueert, is het aanbevolen om regelmatig de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken na te kijken, om steeds op de hoogte te blijven van de laatste reisadviezen voor Guadeloupe.