voco brengt haar onstuffy charme naar Den Haag

Het premium collection-merk van IHG Hotels & Resorts, voco Hotels, heeft zijn allereerste hotel in Nederland geopend. In voco The Hague komen typisch Nederlands design en de ongestofte stijl van voco samen in de koninklijke en administratieve hoofdstad van Den Haag.

Het hotel in een opvallend voormalig bankgebouw is gevestigd in het Koninklijk Kwartier van de stad en ligt dicht bij de winkels, musea en erfgoedlocaties van de stad, plus de ambassadewijk en het Vredespaleis zijn op loopafstand. Het historische gebouw, dat dateert uit 1923, heeft een complete transformatie ondergaan waarbij bankkantoren en geldautomaten plaats hebben gemaakt voor 204 elegant ingerichte kamers, verdeeld over de 7 verdiepingen. Met de tram bent u in 10 minuten bij het Centraal Station en in 15 minuten bij de kust.

Wanneer de gasten door de deuren van het hotel lopen, worden ze onmiddellijk begroet met een ruim, luchtig atrium vol groen dat de toon zet voor het hotelontwerp dat is geïnspireerd door de natuur en een overdekte groene oase biedt. Als gasten door de lobby lopen, kunnen ze de vlinderinstallatie van het hotel bewonderen met de naam “born of flowers”. De verbluffende 3D-installatie werd speciaal ontworpen en strekt zich 143 m uit over de plafonds van het hotel tot in het atrium. Gemaakt van duizenden metalen vlinders samengesteld tot een betoverende zwerm van vliegende bloemen, leidt het de gasten naar een prachtige tuin. In overeenstemming met voco’s duurzaamheidsinitiatief werd het Garden Terrace van het hotel ontworpen door een deskundige ecoloog die een gastvrije ruimte creëerde waar de natuur kan gedijen. Elk voco hotel biedt gasten een unieke voco welkomsttraktatie bij aankomst en bij voco Den Haag kunnen gasten genieten van een traditionele Nederlandse fondant “Borstplaat” waarvan wordt gezegd dat het een van de oudste zoetigheden in Nederland is die teruggaat tot het begin van de 17e eeuw.

De kamers van voco The Hague hebben een grootstedelijk design, met een warme, maar ook speelse touch, in ware voco stijl. De kamers zijn voorzien van de kenmerkende voco accenten, zoals beddengoed van hoge kwaliteit gemaakt van 100% gerecyclede materialen en eco-vriendelijke grote badkamer faciliteiten van Antipodes, een bekroond op planten gebaseerd biologisch huidverzorgingsbedrijf. Het hotel biedt een gloednieuwe, volledig uitgeruste fitnessruimte en niet-hotelgasten zijn welkom om werk en plezier te combineren in de “Play Work”-ruimte van het hotel in de lobby.

Botanica Kitchen Bar & Lounge van het hotel is een bestemming op zich en serveert verse lokale ingrediënten met een 80% plantaardig menu, terwijl het rust biedt in een buitengewone ruimte die de grenzen tussen binnen en buiten doet vervagen. Tot de topgerechten behoren de gegrilde groenteschotels en eiwitten die in een Josper houtskooloven worden bereid.

Overdag is de Ultramarijn Wonderbar een plek om de dag te beginnen met een gebakje en donker geroosterde Java-koffie. De hele dag door worden ontbijtgerechten en authentiek comfort food geserveerd, snel en eenvoudig bereid met de beste ingrediënten. s Avonds kom je via een wenteltrap van het straatniveau in de ondergrondse bar terecht, waar mixologists de meest creatieve cocktails maken, geïnspireerd op de ontdekkingsreizen van de Nederlandse Zee.

General Manager, Inge van Weert zegt over de opening: “Dit iconische gebouw aan de Kneuterdijk is getransformeerd tot het eerste voco hotel in Nederland, een knipoog naar de diverse portfolio van het merk met hotels in nieuwe en erfgoed gebouwen. “voco” betekent ‘uitnodigen’ of ‘samenroepen’, afkomstig uit het Latijn. Dit is precies wat we hopen dat gasten zullen doen bij voco The Hague. Van hun eerste kopje koffie in de ochtend in onze vlindertuin, tot de locals die komen lunchen in restaurant Botanica, of hun dag afsluiten met een cocktail in gastrobar Ultramarijn, we hopen mensen samen te brengen om te genieten van een stukje voco leven.”

Als IHG Hotels & Resorts’ snelst groeiende merk, is voco nu open in meer dan 19 bestemmingen over de hele wereld, met nog eens 29 hotels in de pijplijn*. Gasten van voco The Hague kunnen gerust zijn in de wetenschap dat de IHG Way of Clean en IHG Clean Promise het hoogste niveau van reinheid bieden.