Voor elk gerecht de juiste pan

Het aanbod pannen is vandaag erg groot. Waar vroeger één pan gebruikt werd voor alle soorten gerechten, is er vandaag voor elk gerecht de juiste pan. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij lijsten een aantal pannen voor je op en vertellen je welke gerechten je ermee kan maken.

Pannenkoekenpan

De naam zegt eigenlijk al genoeg. Met deze pan maak je de lekkerste pannenkoeken. Maar je kan er ook ander lekkers mee maken. Wil je een wrap opwarmen, dan is deze pan daar uiterst geschikt voor. Daarnaast kan je er ook een lekker spiegelei of omeletje in klaarmaken. Met dank aan de antiaanbaklaag gooi je je pannenkoek lekker omhoog of draai je je omelet makkelijk om zonder te morsen.

Braadpan

Een braadpan is onmisbaar en behoort tot de basisuitrusting van je keuken. In deze pan kan je werkelijk alles klaarmaken: vlees, vis, groenten, aardappelen, noem maar op. Van ontbijt tot avondmaal, je zal deze pan ontzettend veel gebruiken. Goed onderhoud is dus belangrijk. Om je pan ook in de kast te beschermen, kan je panbeschermers gebruiken. Die beschermen tegen ongewenste krassen en zorgen ervoor dat je pannen langer meegaan.

Grillpan

Wie graag extra gezond kookt, moet zeker een grillpan in huis hebben. Bij deze pan moet je slechts een minimum aan vet gebruiken en de richels zorgen voor perfecte gegrilde groentjes. Naast groenten kan je er ook een lekkere biefstuk of een stukje zalm in klaarmaken, zonder dat je veel boter of olijfolie moet gebruiken.

Wokpan

Wie graag veel groentjes in zijn gerecht verwerkt, maar die liever niet grillt, kiest voor een wokpan. Wokken doe je op hoge temperatuur dus zonnebloem- of arachideolie moet je zeker in huis hebben. Daarna kan je zoveel groenten als je wil wokken. Denk eraan: de hardste groenten gooi je eerst in je wokpan, want die hebben het meeste tijd nodig om te garen. Vervolgens doe je de vis of het vlees in de pan. Zijn alle ingrediënten zo goed als gaar? Dan kan je wat sojasaus, kokosmelk of gember toevoegen om je gerecht extra op smaak te brengen. Pad Thai is een typisch Aziatisch gerecht dat je zeker eens moet proberen in je wokpan!

Steelpan

Een steelpan is meestal aan de kleinere kant en ideaal om sauzen in klaar te maken. In dit pannetje maak je bijvoorbeeld een lekkere peperroomsaus voor bij je biefstuk. Je kan er ook kleine hoeveelheden rijst of pasta in koken of eieren in hard koken, mocht je eierkoker het begeven hebben. Smakelijk!