Vraag naar privécharters in de Benelux stijgt.

Air Charters Europe stelt nieuwe Embraer 145 voor met 42 zitplaatsen in Corporate Class. De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Charters Europe (ACE), dochterbedrijf van ASL Group, introduceert haar tweede chartervliegtuig op Antwerp Airport. In mei vorig jaar stelde ACE reeds haar Embraer ERJ 135, een toestel dat het voor groepen van 20 tot 30 personen mogelijk maakt om te charteren naar de bestemming van hun keuze. Die charterverhuur bleek een groot succes en de vraag naar privé charters blijft stijgen. Toch is de capaciteit van het vliegtuig niet voor alle groepen groot genoeg. Daarom lanceerde ACE vandaag de nieuwe ERJ 145 die plaats biedt aan 42 personen in Corporate Class.

“Onze Embraer ERJ 135 heeft in een jaar tijd reeds heel Europa doorkruist en dat voor verschillende opdrachtgevers in binnen- en buitenland”, zegt Philippe Bodson, CEO van ASL Group en Air Charters Europe. “Toch merken we dat er nood is aan meer en aan grotere chartervliegtuigen. Vooral voetbalploegen die op Europees niveau spelen en eersteklasseclubs in Frankrijk en Duitsland vereisen een capaciteit van minimaal 40 stoelen bij gecharterde vluchten. Met de nieuwe ERJ 145 willen we hierop een antwoord bieden. De verwachting is dan ook dat de ERJ 145 nog meer charteruren zal kloppen dan de ERJ 135.”

Met haar vernieuwde aanbod blijft ACE de enige speler in de Benelux die op deze nichemarkt inspeelt. Ook in Europa is het aanbod aan chartervliegtuigen voor 20 tot 50 passagiers vooralsnog erg beperkt. ACE hoopt dan ook om ieder jaar te kunnen groeien en een nieuw toestel aan haar vloot te kunnen toevoegen. Meer informatie vindt u op de website van Air Charters Europe www.aircharterseurope.com