W Hotels opent W Toronto in Canada’s grootste stad

Geluid aan. W Hotels Worldwide, onderdeel van Marriott Bonvoy’s portfolio van 30 buitengewone hotelmerken, kondigt de opening aan van W Toronto. Het hotel telt 11 verdiepingen in de levendige, creatief geladen wijk Yorkville en is een eerbetoon aan Toronto’s legendarische kunstscène, diversiteit van cultuur en erfenis van non-conformiteit.

Ontworpen door het wereldwijde creatieve bureau Sid Lee, is W Toronto een juxtapositie van de biofilie van de stad, het door de mens gemaakte stadsraster en de brutalistische architectuur. Het contrast begint aan de buitenkant, waar de ruwe gevel werd getransformeerd door warme LED-verlichting die de nachtelijke hemel verlicht, inclusief een gloeiende, ondoorzichtige oranje lift die gasten naar de bar en het restaurant op het dak brengt. W Toronto beschikt over 254 gastenkamers – waaronder 30 suites – waarvan er twee Extreme Wow (Presidential) Suites zijn. Geïnspireerd door Toronto’s illustere theaterdistrict, worden de bedden in de kamers geflankeerd door op het toneel geïnspireerde hanglampen en staan ze voor een saffier fluwelen gordijn dat automatisch open of dicht getrokken kan worden.

Muziek en creatieve kunst staan centraal in W Toronto, met Canada’s eerste W Sound Suite, de kenmerkende opnamestudio van het merk. De W Sound Suite van W Toronto ligt naast de Living Room, achter een onopvallend, getint eenrichtingsraam, en is uitgerust met professionele apparatuur waar gevorderde en beginnende muzikanten, podcasters en andere creatievelingen inspiratie kunnen halen uit de stad en de hotelscène.

Van de psychedelische rock van de jaren ’60 en de hiphop van vandaag, tot de straatkunst van Graffiti Alley, Toronto staat bekend om zijn multidisciplinaire artistieke erfenis. De creatieve culinaire leiding in W Toronto is in handen van Executive Chef Keith Pears, die bekend is bij culinaire liefhebbers. Zijn benijdenswaardige cv – B.C. Chef of the Year, Gold Metal Plates, Bocuse d’Or National Selection, en zijn deelname aan Chopped Canada – brengt sterrenkwaliteit naar de drie verschillende drank- en eetgelegenheden van W Toronto, die de gasten meenemen op een progressieve reis van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Met vijf evenementenruimten, samen nageoeg 5.000sq ft, is W Toronto de ideale locatie om zaken te doen of een mijlpaal te vieren. Industry, op 1.980 sq ft is voorzien van botanisch geïnspireerd behang versierd met elliptische verlichting, die doet denken aan bloemzaailingen, en kan worden verdeeld in drie intieme ruimtes. Studio’s 1 en 2, naast de woonkamer, en Strategie 1 en 2, bieden meer informele werksessies. W Toronto’s 3.300 sq ft  FIT gym is de perfecte plaats voor gasten om zich te concentreren en op te laden.