W Ibiza & W Praag

Opening in april 2021

Het W Ibiza Hotel, voorheen een Balearenstructuur aan het strand uit de jaren ’80, ligt buiten de gebaande paden, aan het met palmen omzoomde strand van Santa Eulalia – de grootste badplaats van Ibiza. Baranowitz + Kronenberg (B+K) hebben W Ibiza getransformeerd in een ongelooflijk sociaal knooppunt dat verbinding maakt met de gasten, het decor vormt en tot de verbeelding spreekt, terwijl het de gedurfde en speelse thema’s van W Hotels integreert. Bedoeling was een hotel te ontwerpen dat past bij het ontspannen tempo en de kosmopolitische sfeer van Santa Eulalia, wat resulteert in een idyllische ontsnapping met de speelse charme van Ibiza.

Het bohemienachtige thema dat synoniem is met het eiland, wordt behandeld met een verfijnde speelsheid, versterkt door de ruimtelijke indeling en de keuze van materialen en afwerkingen. De algemene indruk van een verfrissende en boeiende eenvoud wordt uitgedrukt met een minimum aan middelen, kleur, zon en schaduw.

Het hotel beschikt over 162 kamers en suites, een zwembad op het dak en een pittoreske bar bij zonsondergang met een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee, evenals een spa en een fitnessruimte van 4.000 sq ft.

www.marriott.com/hotels/travel/ibzwh-w-ibiza/

 

W PRAGUE

 

Opening in 2021

Baranowitz + Kronenberg (B+K) onthult eerstdaags het ontwerp voor het langverwachte W Praag – het eerste W-hotel in Tsjechië, dat in 2021 wordt geopend.

B+K heeft het historische en voormalige Grand Europa Hotel , gelegen aan het Wenceslasplein gerestaureerd – een jugendstil pand dat dateert uit de jaren 1900, waardoor een nieuw en spannend hotel is ontstaan dat historische elementen van dit opvallende gebouw combineert met een nieuwe ovale uitbreiding. De twee gebouwen zullen volledig worden verbonden om 154 kamers en suites te creëren, waaronder de Extreme Wow Suite – W Hotel’s uitbundige kijk op de traditionele Presidentiële Suite. http://w-hotels.marriott.com