Wandelfestival zet La Palma op de kaart als wandelbestemming

3 dagen, 19 routes, oneindig veel natuurschoon. La Palma roept zichzelf uit als wandelparadijs en doet er alles aan om dit waar te maken. Daarom wordt het Festival de Senderismo georganiseerd, van 12 tot 14 oktober 2018. Men wil de bezoekers laten kennismaken met de veelzijdigheid van het eiland, langs 19 zorgvuldig geselecteerde wandelroutes. Het festival is ook een feestelijk gebeuren want er zijn concerten, folkloristische activiteiten en je kan de typische producten van het eiland proeven zoals de heerlijke kazen.

Wandelend kan je de mooiste hoekjes van La Palma ontdekken, het vulkaanlandschap, de rotskusten, de uitgestrekte bossen en de wijngaarden. Er zijn ruim duizend kilometer bewegwijzerde wandelpaden, goed voor talloze daguitstappen of voor een meerdaagse wandeltocht, o.a. rond het eiland langs de GR-130, het Koningspad. Info: www.walkingfestivallapalma.com

Tijdens het Wandelfestival van 12 tot 14 oktober kan je de pracht van La Palma ontdekken langs één van volgende wandeltrajecten:

  • de Ruta de Agua is een klassieker onder de wandelingen, vooral bekend om de mooie panoramische uitzichten.
  • avonturiers wagen zich aan de Sendero Bajo la Tierra, een kennismaking met het vulkanische karakter van La Palma, een tocht door grotten die eindigt in de Cueva de las Palomas, door de Unesco uitgeroepen tot beschermd natuurfenomeen.
  • ander hoogtepunt van het festival is Estrellas entre Vulcanes, een avontuurlijke, nachtelijke tocht door een vulkaanlandschap onder een sublieme sterrenhemel.
  • hou je van de sterrenhemel én van sterren fotograferen dan neem je deel aan de nocturne Tocando las Estrellas. Breng ook een bezoek aan het observatorium van La Palma met de grootste telescoop ter wereld.

Geen nood als je er niet kan bij zijn van 12 tot 14 oktober 2018. La Palma is een wandeleiland voor ieder seizoen, je reist op individuele of met een georganiseerde reis. Verschillende Belgische touroperators, zoals Tui en zuiDERHUIS, hebben uitstekende wandelreizen La Palma in hun aanbod, voor meer informatie mag u ons steeds contacteren. www.visitlapalma.es

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de 7 Canarische eilanden. Het is een unieke vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een echte aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen.