Wat kan je doen tegen futloos haar?

Heb je last van futloos haar dat maar niet in model te krijgen is? Er zijn verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat je haar slap is. Bijvoorbeeld het gebruik van verkeerde producten, maar ook weersinvloeden en andere omstandigheden. Het ouder worden heeft eveneens invloed op de conditie van je haar net als eventuele medicijnen en hormonen. Ook chemische behandelingen en thermische toepassingen hebben invloed op je haarconditie. Ontdek hier doe je slap en futloos haar op de juiste manier behandelt en verzorgt om meer volume te krijgen.

Maak je haar sterk en gezond

Het is in de eerste plaats belangrijk om futloos haar weer sterk en gezond te maken. Dat is onder meer mogelijk met de producten van Olaplex. Het wassen van je haar hoef je niet dagelijks te doen en is het belangrijk om het juiste product te gebruiken. Bijvoorbeeld Kerastase shampoo met een lijn voor uiteenlopende haartypen. Breng na het wassen van je haar conditioner aan. Doe dit niet op helemaal op al je haar, maar alleen op de haarpunten. Dat voorkomt het verzwaren van je haar dat tot volumeverlies leidt.

Föhn gebruiken voor volume

Het is doorgaans niet aan te raden om de föhn volop te gebruiken. Het is voor je haar beter om het aan de lucht te laten drogen. Het föhnen van je haar is echter wel ideaal om futloos haar tijdelijk wat meer volume te geven. Om geen schade toe te brengen aan je haar is het aan te raden om de föhn niet te dichtbij te houden. Het is ook mogelijk om een hittebeschermende spray voor het föhnen te gebruiken.

Geef futloos haar een boost met een haarmasker

Futloos haar kan wel wat extra aandacht gebruiken om de haardos er weer gezond en sterk uit te laten zien. Een haarmasker geeft je haar net dat beetje extra en het is voldoende om dit product eenmaal per week te gebruiken. Of eens in de twee weken. Een haarmasker voorziet in extra voeding en verzorging en maakt futloos haar minder futloos.

Volume met stylingproducten

Futloos haar is niet van de ene op andere dag ineens sterk en gezond. Wil je direct meer volume creëren dan is het altijd mogelijk om stylingproducten te gebruiken. Bijvoorbeeld een mousse die je haar ondersteunt en extra volume geeft. Er zijn wat dat verschillende stylingproducten beschikbaar die je haar ondersteuning kunnen bieden. Verder is het belangrijk om voldoende water te drinken en gezond te eten.