‘water for people’: Negroni klinkt op het goede doel

Op 4 juni start de zesde editie van de Negroni Week, een initiatief van Campari in samenwerking met Imbibe USA. Bars en restaurants over de hele wereld steunen tal van goede doelen door klassieke cocktails te serveren. De Belgische opbrengst gaat dit jaar naar ‘Water for People’, een project dat wereldwijd de toegang tot drinkwater en adequate sanering wil verbeteren.

Begin dit jaar nog werd Campari Negroni uitgeroepen tot tweede best verkochte klassieke cocktail in de wereld. De Negroni Week 2018 – waarbij de deelnemende horecazaken per verkochte Negroni een vast bedrag doneren aan een goed doel – past trouwens perfect in de revival van klassieke cocktails en bittere smaken.

De eerste editie in 2013 telde ongeveer 100 deelnemende bars. Vandaag is het initiatief gekend in 60 landen. Toonaangevende bartenders uit de hele wereld – onder wie de befaamde ‘Red Hands’ van de campagne Campari Red Diaries 2018 – tonen hoe zij de populaire klassieke cocktails serveren. Met één constante: het bittere Italiaanse aperitief dat nog altijd hetzelfde recept heeft als in 1860.

In ons land kan je in tal van bars en restaurants klinken op het goede doel: ‘Drink for a Cause’. Volg Campari op Facebook, Instagram (@CampariBelgium) en Twitter en Imbibe (@Imbibe) om je #NegroniWeek voor te bereiden. Voor een overzicht van alle activiteiten in je buurt, surf naar www.negroniweek.com.

RECEPT VAN DE KLASSIEKE NEGRONI

Ingrediënten: 3 cl Campari, 3 cl Bulldog Gin, 3 cl Cinzano Vermouth Rosso

Bereiding: doe alle ingrediënten in een ‘old fashioned’ glas, met ijs gevuld. Roer zachtjes en werk af met een half schijfje sinaasappel.

Enkele Negroni’s met een twist20160805_174052

Sofie Ketels van Sofie’s Livingroom  “Campari is fantasy and Negroni is world fashion, the way it should be!”

Ingrediënten: 3 cl Campari, 2 cl Vermouth Rosso del Professore Classico, 3,5 cl Mezcal Lagrimas de Dolores, Añejo

Bereiding: doe alle ingrediënten in een ‘lowball’-glas, met ijs gevuld, en roer zachtjes. Omrand het glas met ‘Sal de Gusano’ en garneer met een zeste van sinaasappel.

Jan van Ongevalle van The Pharmacy “Life is too short to drink sweet drinks.”

Ingrediënten: 3 cl Campari , 3 cl gin,  3 cl Cinzano Vermouth Rosso 1757, 1 cl crème de cacao à la vanille

Bereiding: doe alle ingrediënten in een ‘old fashioned’ glas, met ijs gevuld. Roer zachtjes en versier met een stukje chocolade.

Olivier Jacobs van Jigger’s : “A whole week of taking the guilt out of your guilty pleasure, let’s have another Negroni for a good cause.”

Ingrediënten: 2 cl Campari , 3 cl gin, 2 cl rode vermout, 2 cl citroensap, 1 cl pompelmoessap, 1 cl braambessensiroop, 1,5 cl eiwit

Bereiding: shake met veel ijsblokken, serveer in een coupette-glas en werk af met basilicum.

Enkele deelnemende bars: Antwerpen : COCKTAILS @ NINE, JONES & Co, BLACK SMOKE – Brussel : COCINA Flagey, VERTIGO, ODETTE en VILLE – Gent : THE COBBLER BAR,  JIGGER’S, CAFE THEATRE – Hasselt :  BUON EATALIA,  ENTOURAGE, KAAIMAN – Knokke-Heist : THE PHARMACY – Koksijde : SOFIE’S LIVING ROOM – Leuven :  BARACCA, BAR NINE, BALLS & GLORY